Annonce
Biler

Postmand Per-Peugeot i nye klæder

Den høje Peugeot Partner skifter navn til Rifter og får en mere selvstændig profil og udstyres med mærkets i-Cockpit, der kendes fra personbilerne.

Den nye Peugeot Rifter får et mere sportsligt udtryk end den tilsvarende Citroën Berlingo, og den kommer også i to længder. Foto: Peugeot

Selv om det vælder frem med nye praktiske biltyper, er der stadig børnefamilier, som sværger til den gennemfunktionelle og rummelige familiebil, hvor vægten er lagt på hverdagens logistik frem for smartness.

Men selv i den afdeling af bilverdenen bliver der skruet op for charmen. Det sker med afløseren til Postmand Per-bilen, Peugeot Partner, der ikke alene får nyt navn, men også kommer til at få en mere selvstændig profil end tidligere.

Den høje Peugeot har gennem årene været nærmest siamesisk tvilling til Citroën Berlingo, der siden debuten i 1990’erne har lagt navn til sin helt egen klasse. Med tredje generation, som nu er på banen, kommer Opel Combo også med i klubben, hvilket er helt naturligt, da Opel nu er opslugt af PSA og længe har haft et tæt samarbejde med den franske koncern.

Den nye Rifter får Peugeots i-Cockpit med et lille rat, der er sænket under instrumenteringen. Foto: Peugeot

Mere plads

Den nye Peugeot Rifter er som sine søskende Citroën Berlingo og Opel Combo blevet mere rummelig, selv om de udvendige mål er nogenlunde bevaret.

Derudover tilbydes modellen som noget nyt i en forlænget udgave – plus 35 cm til hele 4,75 meter.

Både den almindelige version og den lange fås med valg mellem fem og syv sæder.

Helt pædagogisk har mærkerne dog hver især præsenteret bilerne ad flere omgange. Citroën var først på banen, og her følger Peugeot med Rifter, der har sit eget design udvendigt, og inden døre er der også forskel, da Rifter byder på Peugeots i-Cockpit, hvor instrumenterne er hævet over den øverste krans på det kompakte rat, mens der er en central otte tommer berøringsskærm med Apple CarPlay. Ikke med digitale instrumenter som i 3008, snarere i stil med 308.

Ligesom Berlingo kommer Rifter i to længder på henholdsvis 4,40 og 4,75 meter, der har plads til fem eller syv om bord. Det er muligt at montere børnesæder på alle tre sæder i række to, og med Magic Flat-funktionen, som er tilgængelig fra 2019, kan de tre sæder foldes sammen og gemmes i gulvet.

I den lange version kan de to sæder på tredje række forskydes i længderetningen eller fjernes helt for at give mere plads i bagagerummet. Her er rum til 775 liter under hattehylden i den korte version. Lange genstande kan transporteres ved at lægge passagersædet helt ned. Skydedørene til bagsæderne er blevet optimeret, så de giver nemmere adgang, da åbningen samtidig er blevet større. Desuden har modellen fået et vindue i bagklappen, som betyder, at man kan tage ting ud af bagagerummet uden at skulle åbne denne.

Kommer med 4x4

Hvis man kører fra alfarvej, kan man bruge den såkaldte Advanced Grip Control, der giver bedre vejgreb i terrænet. Det er dog også muligt at få en rigtigt 4x4-version, der er udviklet sammen med offroad-eksperten Dangel.

Motorprogrammet består af en række af de nyeste Euro 6c-motorer, der lever op til den fremtidige WLTP-norm for beregning af brændstofforbruget. De omfatter en 1,2 liters Puretechbenzinmotor med 110 hk, en 1,2 liters Puretechbenzinmotor med 130 hk og otte trins automatgear, der kommer i 2019, samt tre 1,5 liters BlueHDi-dieselmotorer på 75 hk, 100 hk og 130 hk. Den største vil kunne fås med automatgearet.

Modellen byder på mulighed for en stribe udstyr, der spænder fra sikkerhedspakke med adaptiv fartpilot, skiltegenkendelse og nødbremse til 180 graders bakkamera og trådløs opladning af mobiltelefonen.

Skydedørene er blevet bredere end i forgængeren, og de giver bedre adgang til bagsæderne. Foto: Peugeot

Både Citroën Berlingo og Peugeot Rifter lander herhjemme lige efter sommerferien. Danske priser eller udstyr kendes endnu ikke. Opel Combo tages foreløbig kun hjem som varevogn.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her