Annonce
Biler

Her er bilen, hvor din hund bestemmer det hele

Mange hundeejere har en stor gummimåtte, så hunden ikke sviner hele bagagerummet til. Nissan har bygget en bil, hvor alt er centreret omkring hunden.

Nissan udviklede konceptbilen X-Trail 4Dogs efter en spørgeundersøgelse blandt over 1.300 hundeejere. Foto: Jens Høy

Din hund sviner i bilen, når du har luftet den i skoven. Tjaa, der er ikke så meget at gøre ved det, men måske har Nissan løsningen.

Konceptbilen X-Trail 4Dogs er i hvert fald en sjov størrelse, for den tager udgangspunkt i hundens behov! Ja, her er bilen, hvor hunden bestemmer.

Forskning har vist, at næsten alle hundeejere anser deres kæledyr som en del af familien. Desuden siger langt de fleste, at de ville købe en ny bil med mere hundevenlige features, hvis det kunne lade sig gøre.

Vi har kørt en tur med en testhund i bilen. Den virkede ganske fornøjet med at blive spændt fast i bagagerummet, men rampen gad den ikke benytte. Foto: Jens Høy

X-Trail 4Dogs er intet mindre end en hundevenlig crossover med et bagagerum, som er blevet omdannet til en skræddersyet kabine med plads til op til to hunde. Det hele er lidt overdrevet, men den slags fremmer jo forståelsen. At bilen også rasler og knirker, viser kun, at skal den slags smarte påfund overføres til masseproduktion, så skal det hele testes og skrues langt bedre sammen end med de selvskærende skruer, som X-Trail 4Dogs er fuld af.

Indbygget brusebad

Crossoverens bagagerum er blevet ombygget til en førsteklasses rejsekabine til hunde med en kapacitet på̊ 445 liter. Den er simpelthen polstret hele vejen rundt med læder.

Skyl hundene med bruseren, der kan trækkes ud og drejes 360°, skift derefter til hundetørreren, som lufttørrer pelsen. Træk rampen ud, så̊ hundene kan gå̊ op i bagagerummet. På̊ den må̊de undgå̊r ejerne helt at få̊ mudder på̊ sig.

Hundene kan falde til ro i luksussengen, de kan drikke af vandskå̊len, som ikke spilder, og de kan tage sig en snack fra den smarte dispenser til hundegodbidder. Og der er taget hå̊nd om sikkerheden under kørslen med en sele, der bare skal klikkes fast.

På̊ vejen hjem kan føreren og forsædepassageren nemt holde øje med deres kæledyr ved hjælp af den innovative ”hundekamerateknologi”.

Crossoverens bagagerum er blevet ombygget til en førsteklasses rejsekabine til hunde. Foto: Jens Høy

Teknologien er integreret i X-Trails NissanConnect-infotainmentsystem, så̊ ejeren og hunden kan se hinanden på den 7” skærm i instrumentpanelet og en ny 10” LCD- skærm i bagagerummet. Ejeren kan også̊ tale til og berolige hunden via audiolink.

Nissan udviklede konceptbilen X-Trail 4Dogs efter en spørgeundersøgelse blandt over 1.300 hundeejere. Undersøgelsen blev gennemført af The Kennel Club, som er Storbritanniens største og mest kendte organisation til fremme af hundes helbred og trivsel. Endnu er detaljerne fra konceptet ikke overført til en rigtig serieproduceret X-Trail, og om det nogensinde sker, er nok et åbent spørgsmål.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Rekordsalg af biler før nye miljøkrav
Med næsten 20.670 nye biler på nummerplader blev der solgt rekordmange biler i august, hvor bilforhandlere og importører fik ryddet op i lagrene, før nye miljøkrav trådte i kraft 1. september.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her