Annonce
Biler

Toyota har stoppet test af selvkørende biler efter Uber-ulykke

Mandag stoppede Uber sin test af selvkørende biler efter en dødsulykke. Tirsdag fulgte Toyota trop.

Bilproducenten Toyota stopper midlertidigt sine forsøg med selvkørende biler.

Det sker, efter at det mandag kom frem, at en kvinde i Tempe, USA, er blevet dræbt af en selvkørende Uber-bil.

I en meddelelse forklarer Toyota beslutningen med, at "ulykken vil måske have en emotionel effekt på vores testkører. Denne "timeout" er ment til at give dem tid til at nå en balance med de iboende risici i deres job".

Uber stopper forsøg med selvkørende biler efter dødsulykke

Mandag suspenderede samkørselstjenesten Uber al test af selvkørende biler i Phoenix, Pittsburgth og San Francisco i USA samt i Toronto i Canada.

Det skete, efter at en kvinde sent søndag aften eller tidligt mandag morgen blev ramt og dræbt af en selvkørende Volvo fra selskabet.

Kvinden var ved at krydse en vej i byen Tempe i den amerikanske stat Arizona, da hun blev ramt.

Borgmesteren i Tempe, Mark Mitchell, kaldte tirsdag dødsfaldet "tragisk" og tilføjede, at han støtter Ubers beslutning om at suspendere testkørslen ind til "denne begivenhed er fuldt efterforsket og forstået".

Arizona har budt selskaber, der arbejder med selvkørende biler, velkommen med en mindre restriktiv lovgivning end andre stater og lande.

Dødsfaldet er det første i den spirende industri for selvkørende biler.

Ekspert efter dødsulykke: Det vil sætte Uber tilbage

Selvkørende biler har været involveret i flere mindre uheld. Her er skylden dog oftest blevet lagt på mennesker, der har ramt de selvkørende biler med deres biler.

Det lokale politi efterforsker stadig sagen om Uber-ulykken. Herefter skal det vurderes, om nogen skal sigtes.

Det Nationale Transportsikkerhedsråd, NTSB, undersøger også sagen. Det samme gør "National Highway Traffic Safety Administration", som er en myndighed under det amerikanske Transportministerium.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her