Annonce
Biler

Gør dit bilkøb så billigt som muligt

Der er en række forskellige måder at finansiere dit bilkøb på. Læs her, hvilke muligheder der kan være til din fordel.

Når du køber en bil, skal du finansiere købesummen, og den billigste løsning er at lægge pengene på bordet, hvis du kan. Foto: Jens Dresling

En bil er en af de investeringer, som per definition ikke er en god investering. Man køber bilen, kører i den og taber løbende penge på den.

Når det er sagt, er der stadig en række overvejelser, man kan gøre sig for at gøre investeringen så billig som mulig.

Når du køber en bil, skal du finansiere købesummen, og den billigste løsning er at lægge pengene på bordet, hvis du kan.

Fakta: Finansier din bil mest optimalt
  • Kontanter er det bedste.
  • Hvis du kan, så tag et lån med sikkerhed i fast ejendom.
  • Optager du et billån, så indhent flere tilbud, og sammenlign ÅOP.
  • For nogle kan leasing være den billigste løsning.
Kilde: Karsten Meyland Lemche, Jan Lang.

Det siger Karsten Meyland Lemche, der er testkører for FDM's blad, Motor.

- Hvis du har en kontantbeholdning, så er det rigtig godt at bruge, siger han.

Dermed undgår du stiftelsesomkostninger på at optage et lån og løbende renter.

Hvis kontanter ikke er en mulighed, så er næste løsning at kigge på, om der er friværdi i din bolig, siger Karsten Meyland Lemche.

Her kan det være en fordel at vælge et lån, som fungerer som en kredit - ofte kaldet en boligkredit eller et prioritetslån.

- Med en kredit er fordelen, at når du så køber din næste bil, skal du ikke bruge penge på stiftelsesomkostninger en gang til, siger han og fortsætter:

- Så hver gang du skifter bil, vil du kunne spare i gennemsnit 7000 kroner på stiftelsesomkostninger, siger han.

Skal du låne penge til bilen uden at kunne stille sikkerhed i en ejerbolig, så er det vigtigt at få flere lånetilbud både fra bilforhandleren, din bank og andre finansieringsselskaber, så du kan sammenligne stiftelsesomkostninger og årlige omkostninger i procent (ÅOP) og forhandle det bedste lån hjem.

Jan Lang, der er kommunikationschef hos Bilbasen, nævner dog endnu en finansiel løsning, der kan være økonomisk attraktiv for nogle - nemlig leasing.

- Hvis du ved, at du skal køre langt til arbejde i en periode, eller du ved, at du inden for et år eller to skal have et barn, og dit behov dermed ændrer sig, så kan leasing være en fordel, siger han.

Leaser du en bil med en forholdsvis lav engangsydelse i to år, kan du ifølge Jan Lang spare helt op til 20-25.000 kroner vejet op imod et klassisk billån.

Helt overordnet kan man ifølge Jan Lang sige, at den billigste måde at købe og eje en bil på er at købe en bil, der lever op til ens behov i mange år, og beholde den i lang tid.

/ritzau fokus/

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her