Annonce
Biler

Ny Kia Ceed stationcar folder sig ud

Kia viser stationcar-versionen af Ceed, hvor bagagerummet vokser til 600 liter.

Den nye Kia Ceed stationcar er blevet mere rummelig med et større udhæng og kan nu klare 600 liter i bagagerummet. Foto: Kia

En ny model i mellemklassen er altid en stor nyhed set med danske briller. Især når vi taler om de rummelige og familievenlige stationcar-modeller. Det gælder også hos Kia, som for nylig løftede sløret for den nye generation af Ceed, og som nu også viser stationcarversionen af den nye model, der vises på det store motorshow i Genève.

Bliver større

Et af de største fortrin bliver bagagerummet, der med sine 600 liter vokser 72 liter i forhold til forgængeren og nærmer sig de største i klassen, hvor bl.a. VW Golf er 605 liter.

Kia Ceed stationcar bygger på den nye K2-platform, som er en smule bredere og lavere end den udgående model, mens akselafstanden er den samme. Udhænget på stationcaren er længere end i forgængeren, mens et nyt baghjulsophæng medvirker til det større bagagerum.

Nye motorer

Udstyr og motorvalg matcher den femdørs udgave. Det vil sige den 1,0 liters T-GDI-motor med 120 hk og en ny 1,4 liters T-GDI-motor med 140 hk, som afløser den tidligere 1,6 liters motor, der også har tilsvarende.

Man vil også kunne få en mere klassisk 1,4 liters MPI-motor på 100 hk. Med modellen lanceres også Kias nye 1,6 liters såkaldte U3-dieselmotor, som lever op til de helt nye, strenge Euro 6-krav og kommer i versioner med 115 hk og 136 hk, og versioner med 1,4 liters T-GDI og 1,6 liters dieselmotor vil også kunne fås med syvtrins automatgear med dobbeltkobling.

I forhold til den udgående model har kabinekvaliteten har fået et nøk opad med mere bløde materialer, og udsynet er blevet bedre. Kia er klar med en stribe muligheder inden for sikkerhedsudstyr, hvor Lane Following Assist, som gør bilen delvist selvkørende på det såkaldte niveau 2, er det mest avancerede.

Den nye model kommer på markedet i fjerde kvartal af 2018. Danske priser eller udstyr kendes ikke.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kia
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her