Annonce
Biler

Den mindste Mercedes vil være højteknologisk

Mere udstråling og mulighed for avanceret ekstraudstyr i den nye Mercedes A-Klasse, som er lige om hjørnet.

Der er masser af udstråling i den nye Mercedes A-Klasse, som kan gøres til en højteknologisk opvisning i ekstraudstyr. Foto: Mercedes

Hvis der er nogen biler, som har taget et kvantespring, er det Mercedes A-Klasse, som har bevæget sig fra at være en mini- og mellemklasse MPV i de første generationer til en mere klassisk hatchback i den seneste.

Nu er tyskerne klar med den helt nye generation, som står på podiet ved det kommende motorshow i Genève. Den fjerde aftapning af A-klassen har ikke alene mere premium-udstråling, den kan også gøres til et højteknologisk udstyrsstykke.

Det gælder f.eks., hvis man tilkøber den nye digitale instrumentering, hvor betjeningen foregår på 10,25 tommer store berøringsskærme, eller den adaptive fartpilot med styreassistent, som justerer hastighed og styretøj efter sving og rundkørsler og gør bilen delvist selvkørende. Det er en teknologi, som Mercedes bryster sig af er hentet fra S-Klassen.

Det nye instrumentbord med to skærme på 10,25 tommer er ekstraudstyr. Foto: Mercedes

Nyt er også Pre-Safe Plus, som advarer, hvis en bil er på vej til at påkøre dig bagfra. I givet fald vil bremselyset tænde ekstra kraftigt, sikkerhedsselerne strammes, og A-Klassens bremser aktiveres, så den ikke risikerer at blive skubbet over i andre biler.

Personlig stemmestyring

Mercedes er også klar med en ny intelligent stemmestyring a la Apples Siri, som bl.a. kan regulere varmen og skulle kunne lære nye ordrer hen ad vejen. Nyt er også mulighed for full LEDlygter med individuelle dioder, som kan målrette lyset bedre, head up display og massageforsæde. På den køremæssige front kan udstyres bredes ud med bl.a. firehjulstræk og adaptiv undervogn.

Grundmotorerne er stadig hentet fra Renault-Nissan, men er dog fornyet. De begynder ved en 1,4 liters benzinmotor på 163 hk og en 1,5 liters dieselmotor på 116 hk.

Ny er også en 2,0 liters rendyrket Mercedes benzinmotor på 224 hk. I den anden ende af skalaen vil mærket også komme med en hidsig AMG-version, mens der er en plug-in hybrid på vej til næste år.

Mere plads

Modellen vokser en tand. Med en akselafstand, som er tre cm større, og en sporvidde, der er udvidet med 1,3 cm, er der plads til større armbevægelser inden døre, lover Mercedes. Et bagsæde, som kan fås med mulighed for at stilles mere lodret, vil også give ekstra plads i bagagerummet, der nu vokser til 370 liter. Helt i tidens ånd kommer modellen i en Edition 1-udgave med mere udstyr til de første kunder.

Mercedes har endnu ikke fortalt om dansk udstyr eller priser for modellen, der lander herhjemme til foråret.

Som den grimme ælling har barnestjernen fra Stuttgart måttet gå så grueligt meget igennem. Det startede rigtig skidt i 1997, da Mercedes barslede med mærkets første mini. En baby, der skulle vise verden, at der sagtens kunne gemme sig en ægte Mercedes inde i en kompakt bybil. Indtil der kom en elg i vejen.

I sommeren 1997 testkører en svensk motorjournalist den spritnye A-klasse, og den vælter simpelthen i en elgtest. Samlebåndene kommer først i gang igen, da patienten får indopereret esp, et elektronisk »støttehjul« , der forhindrer den vakkelvorne konstruktion i at vælte.

Hele affæren koster fabrikken over 700 mio. kr. Og laver grimme ridser i stjernen. Den svenske elg tager dog ikke fuldstændig livet af A-klassen. Faktisk er bilen siden solgt i flere millioner eksemplarer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her