Annonce
Biler

Dansk designet Mini-bil får diskret facelift

Mini, som i tredje generation er designet af danske Anders Warming, får nu et facelift.

De faceliftede Mini-modeller, her en Cooper, vil bl.a. kunne fås med full LED-forlygter med avanceret matrixlys. Foto: Mini

Det er helt i bilens ånd nærmest minimalt, det facelift, som den lille Mini nu får efter fire år på banen i sin tredje generation, efter at den ikoniske englænder blev genfødt af BMW ved årtusindeskiftet.

Men det var også et nærmest tidløst design, den danske bildesigner Anders Warning som designchef for Mini skulle arbejde videre på, da han i 2014 præsenterede den tredje generation af Mini.

Kendere vil kunne spotte små detailændringer i fronten, hvor man nu kan tilkøbe full LED-forlygter med matrix-teknologi, som tilpasser det lange lys og kørelyset efter forholdene og automatisk nedblænder de sektioner af lyskeglen, som kan blænde den modkørende trafik, mens baglygterne vil kunne fås med det britiske, Union Jack, præget med LED-teknologi. I forvejen har Mini længe kunnet fås med en taglakering med flaget. Men det er ikke længere nok. De, der vil have mere, vil nemlig også kunne få et instrumentbord med Union Jack.

Dobbeltkobling

Som noget nyt fås modellerne også med syvtrins automatgearkasse med dobbeltkobling.

På den digitale front vil bilejeren kunne styre flere funktioner i bilen fra mobiltelefonen. Man kan således få realtidstrafikinformation, og ruteplanlægning kan overføres til bilens navigationssystem. Med sporingsfunktionen Mini Find Mate kan man holde øje med sine ting, som f.eks. en taske, og dermed forhindre, at den fjernes eller glemmes.

De faceliftede Mini-modeller lander herhjemme til marts. det sker til priser fra 247.000 kr. for den tredørs model, mens fem døre koster knap 23.000 kr. mere. Cabrioleten starter fra 312.200 kr. Alle priser er plus levering.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Klubhuset for Hollywoods danske stjerner

På Hollywood Boulevard i Los Angeles kan Nordens førende musikere, skuespillere og kunstnere nu samles under et tag. Nephew-guitaristen Kristian Riis har skabt kulturambassaden Nordic LA, der skal hjælpe skandinaver fra den kreative branche med at slå igennem i USA.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her