Annonce
Biler

Tesla bliver bygget til verdens hurtigste stationcar

Engelsk karrosseribygger har lavet en stationcar-version af den store Tesla Model S.

Den store elektriske Tesla Model S har fået en udbygning, som gør den mere praktisk. Det er dog uvist, hvor mange eksemplarer der skal bygges. Foto: Qwest

Det måtte jo komme; en stationcar-version af den store femdørs elektriske Tesla Model S.

Den nye model udspringer dog ikke fra Tesla selv, hvor grundlæggeren, Elon Musk, har nok at gøre med at få produktionen af den nye Model 3 og en række kommende modeller på skinner.

Bilen er derimod udviklet og produceret i engelske Norfolk, hvor karrosseribyggeren Qwest har arbejdet et år på at få det ekstra bagagerum lavet i kulfiber, der spiller sammen med bilens karrosseri i aluminium.

Idéen blev angiveligt født på den lokale pub, hvor en ven af huset efterlyste en elbil med plads til sine hunde. Det blev startskuddet til udviklingen af bilen, der som mål skal være verdens hurtigst accelererende stationcar og altså slå de 0-100 km/t. på 3,4 sek., som Porsche Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid klarer.

Til sammenligning kan Tesla S i den mest hidsige version som femdørs klare disciplinen på 2,9 sek. Qwest, der har specialiseret sig i dele til Formel 1-biler, har dog noget at have sin optimisme i. Chefen, Dorian Hindmarsch, er nemlig en garvet herre udi at optimere racerbiler. Fornøjelsen for den engelske kunde er dog ikke gratis. Ombygningen koster nemlig op mod 700.000 kr. uden afgifter. Oveni kommer så donorbilen, der sagtens kan bevæge sig på den anden side af en million kr. Det er uvist, om Qwest vil lave flere udgaver. Men ifølge engelsk motorpresse har et London-baseret designfirma planer om at producere 20 eksemplarer af sin egen version.

Det er ikke ukendt at lave stationcar-udgaver af kendte store luksusbiler.

Helt tilbage i 1970’erne fik bl.a. den ikoniske Rover 3500 en udbygning af engelske karrosseribyggere.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her