Annonce
Biler

Stort efterslæb af større biler dominerer bilsalget

De større bilmodeller dominerer salgslisten for november, der samler op på efterslæbet fra afgiftsomlægningen i oktober. Samlet set går 2017 mod ny rekord i bilsalget.

Nissan Qashqai sætter sig i november for anden gang i år på tronen som Danmarks mest solgte bil. Foto: Jonas Ahlstrøm

Efter et oktober-bilsalg med ketchup-effekt efter omlægningen af afgifterne først på denne måned kom der mere ro over tingene i november. Her blev der skruet plader på godt 18.000 biler, hvilket faktisk lå et par pct. under oktober og nærmest var på samme niveau som november måned i 2016.

Samtidig har årets samlede salg sikker kurs mod ny rekord. Med 205.277 biler til dato har salget allerede overhalet sidste års rekord på 203.523 biler.

Mens salget i oktober var en spraglet omgang, hvor der kom mange mikrobiler på gaden, før afgifterne steg for en række af disse, har de større biler sat deres præg på november. Her ligger Nissan Qashqai i top som nummer et med 951 biler. Det er anden gang, at modellen, som også i marts besatte førstepladsen, kan smykke sig med guldet. Den faceliftede model var en af de modeller, som nød godt af afgiftsnedsættelserne. Og det har tilsyneladende givet pote. Nissan har dog traditionelt også haft et godt tag i flådeejere, som køber store partier ad gangen.

Mercedes Vito Tourer er som noget usædvanligt højt på listen med 307 biler. Foto: Mercedes

Flere årsager

Ifølge Ann Strøby, der er kommunikationskonsulent hos Nissan, er der en lang række årsager til, at Qashqai, som også var nummer et i marts, er placeret højt på listen over indregistrerede biler i november.

»Der er en ophobning i salget, fordi mange satte købsplaner i bero, da uroen om de nye afgifter begyndte at brede sig helt tilbage i august. De får nu købt bil,« siger Ann Strøby

Bilsalget i november

1. Nissan Qashqai 951
2. Peugeot 208 881
3. VW Golf 669
4. VW Up 626
5. Skoda Octavia 436
6. MB C-Klasse 396
7. VW Passat 391
8. MB A-Klasse 374
9. Renault Clio 371
10. Peugeot 2008 343
11. VW Touran 338
12. Toyota Yaris 322
13. MB Vito Tourer 307
14. MB E-klasse 297
15. Skoda Fabia 290
16. Citroën C3 285
17. BMW 5-serie 282
18. Ford Fiesta 278
19. VW Polo 261
20. Opel Insignia 246

Kilde: De Danske Bilimportører

En væsentlig faktor til de mange Qashqaier er den indregistrering til leasing og udlejning, der udgør en stor del af de 6.389 Qashqaier, som er indregistreret til dato, hvor modellen samlet set ligger som nummer to. I årets 10 første måneder var det således 40 pct. af alle Qashqaier, der blev solgt til leasing og udlejning.

Hele fire Mercedes-modeller

På listen over de 20 mest indregistrerede personbiler er der bemærkelsesværdigt mange Mercedeser. Her finder vi C-Klassen på en sjetteplads, A-Klasse på en ottendeplads, Vito Tourer på en 13.-plads og E-klassen på 14.-pladsen. Her dog i stor stil efterleveringer af biler til erhvervsleasing, mens Mercedes også sælger ud af A-klassen, før en ny model kommer til næste år, og hvor der er kampagne på leasing. Minibussen Vito Tourer er solgt i en stor ordre til forsvaret, hvilket som noget usædvanligt får en minibus ind på top-20-listen.

Volkswagen, som traditionelt har solgt godt, ligger også lunt med de fire modeller Golf, Up, Passat, Touran samt den helt nye Polo, der kom på banen tidligere på måneden. I toppen som nummer to ligger en gammel kending, det er nemlig Peugeot 208.

En typisk erhvervsleaset bil som BMW 5-serie er også med på listen. Det er et tegn på, at der er kommet afklaring omkring reglerne for leasing.

Gunni Mikkelsen, der er direktør hos De Danske Bilimportører, peger på, at de nye regler for leasing først blev kendt i starten af november, hvilket igen satte gang i antallet af leasingtilbud.

»Vi havde naturligvis gerne været foruden efterårets usikkerhed om bilafgifterne og den betydelige usikkerhed, som den resulterede i blandt både køberne og forhandlerne. Men nu er reglerne på alle områder klare, der er ro om priserne og allerede mange tilbud i markedet. Der er rigtig mange kunder i butikkerne, besøg på nettet, og salgstallene ser meget positive ud, så vi forventer en absolut god efterspørgsel og et stabilt marked i den kommende tid,« siger Gunni Mikkelsen.

BMW 5-serie optræder med 282 biler som noget usædvanligt på top-20-listen. Foto: BMW

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Rekordsalg af biler før nye miljøkrav
Med næsten 20.670 nye biler på nummerplader blev der solgt rekordmange biler i august, hvor bilforhandlere og importører fik ryddet op i lagrene, før nye miljøkrav trådte i kraft 1. september.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her