Annonce
Båd

Nu begynder kampen om at blive årets båd

25 både skal i fem forskellige kategorier kæmpe om titlen European Yacht of the Year 2016. Med i juryen er BådNyt, som repræsenterer Danmark. Her kan du se de nominerede i de to første kategorier.

De nominerede både i årets udgave af European Yacht of the Year ligner igen en fantastisk flåde, hvor BådNyt får lejlighed til at rapportere fra frontlinjen inden for moderne yachtdesign.

Blue water-kategorien, der havde debut i fjor, sidder over i år, men vil igen være på programmet i 2017, så der atter kan samles et kvalificeret felt af dedikerede ekspeditions-lystfartøjer. Det betyder, at flerskrogsbådene i år igen får deres egen kategori – og at den eneste danske nominerede båd – Dragonfly 25 – kommer i kamp med bl.a. nogle store tunge katamaraner.

Her er de nominerede i de to første kategorier, Family Cruiser og Performance Cruiser.

PERFORMANCE CRUISER: ITALIA 9.98

Den italienske båd vandt dette års ORCi-verdensmesterskab i klasse C. Båden, der har hentet en del inspiration til sine linjer fra danske X Yacht, har en helt anden og betydeligt smallere hæk end sit forbillede, Xp33.

  • Længde 10,30 m. Bredde 3,54 m. Dybdegang 1,9 m. Vægt 4,5 ton.

PERFORMANCE CRUISER: J/112E

Båden, der skal løfte arven fra den succesfulde J/109, forsøger at etablere sig internationalt som en klassebåd med dertilhørende muligheder for kapsejlads på højt niveau. Den nye J/112 har angiveligt mere plads, bedre sejlegenskaber og mere komfort om læ.

  • Længde 11,00 m. Bredde 3,58 m. Dybdegang 2,10 m. Vægt 5,1 ton.

FAMILY CRUISER: MAXUS 26

Kompakt Cruiser fra Polen, der kan tilbyde fuld komfort på få fod, da bådens længden kun er otte meter.

  • Længde 7,62 m. Bredde 2,82 m. Dybdegang 0,35-1,55 m. Vægt 600 kg.

PERFORMANCE CRUISER: DJANGO 980

Sporty, letbygget og gearet til sejlads på den fransk vestkyst – sådan er båden fra værftet Marée Haute. Båden er designet af Pierre Rolland og kommer i forskellige versioner med fast køl, canting-køl eller dobbelt-køl.

  • Længde 9,8 m. Bredde 3,6 m. Dybdegang 1,1-2,4 m. Vægt 3,2 ton.

FAMILY CRUISER: JEANNEAU 54

For ejere med eksklusive krav. Den nye yacht er en kraftig opjustering af, hvad man kan forlange af både, der er dedikeret til tursejlads. Jeanneau lover usædvanligt mange innovative løsninger, som vi ser frem at stifte nærmere bekendtskab med.

  • Længde 16,16 m. Bredde 4,92 m. Dybdegang 2,24 m. Vægt 17,2 ton.

FAMILY CRUISER: RM 1070

Det særlige ved de franske både fra RM-værftet er deres knækspant-design i krydsfiner. Bådene er meget stive og sejler normalt rigtig godt. De kommer altid med interessante køl- og rorkonfigurationer.

  • Længde 11,44 m. Bredde 4,00 m. Dybdegang 2,05 m. Vægt 4,9 ton.

PERFORMANCE CRUISER: SOLARIS 50

Sexet, hurtig og af fremragende kvalitet. Sådan kender vi bådene fra high-endproducenten Solaris fra Italien. Vanen tro er den nye 50 fra designer Javier Soto Acebals pen, så de omtalte kvaliteter klæber sig også til denne båd. Det er første gang, Solaris er med i konkurrencens 12-årige historie.

  • Længde 15,40 m. Bredde 4,55 m. Dybdegang 2,8 m. Vægt 14,2 ton.

FAMILY CRUISER: DUFOUR 460

Mere volumen, mere plads og mere variation. Med den nye 460 udvider franske Dufour Yachts sit omfattende program med en komplet fornyelse af sit Grand Large-koncept.

  • Længde 14,15 m. Bredde 4,5 m. Dybdegang 2,2 m. Vægt 10,7 ton.

FAMILY CRUISER: HANSE 315

Det tyske værft med base i Greifswald kommer med sin nye 315’er, igen en entry-level-yacht. Den kommer med enten rorpindsstyring eller toratløsning.

  • Længde 9,62 m. Bredde 3,35 m. Dybdegang 1,85m. Vægt 4,7 ton.

PERFORMANCE CRUISER: ICE 52

Spændende blanding af rå power, elegance og lækkert italiensk interiør. Udformningen af den ædle racer kommer fra Umberto Felci Design.

  • Længde 15,8 m. Bredde 4,65 m. Dybdegang 2,45 m. Vægt 12,5 ton.
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Optakt til en gyser
Med nyheder i selve konkurrencens setup og masser af nye både med innovative løsninger er der i år lagt op til en sand gyser, når konkurrencen European Yacht of the Year skydes i gang. Tidligere har vi vist Luxury-, Family- og Performance-cruiser kategorierne i dag er turen kommet til de to sidste kategorier Special Yachts og Blue Water.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Annonce
Mest læste Båd
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her