Annonce
Båd

Optakt til en gyser

Med nyheder i selve konkurrencens setup og masser af nye både med innovative løsninger er der i år lagt op til en sand gyser, når konkurrencen European Yacht of the Year skydes i gang. Tidligere har vi vist Luxury-, Family- og Performance-cruiser-kategorierne. I dag er turen kommet til de to sidste kategorier: Special Yachts og Blue Water.

Der er flere store nyheder i årets udgave af European Yacht of the Year-konkurrencen, hvor BådNyt i samarbejde med yderligere ni af de toneangivende bådmedier i Europa udvælger, tester og kårer de bedste blandt de bedste nye både på markedet.

Ud over de mange nye både kommer der også til at være andre fornyelser i årets konkurrence. Vigtigst er, at der i år kommer en helt ny kategori, nemlig en egentlig Blue Water-kategori.

Hensigten er at vise, sammenligne og vurdere de mere eller mindre kompromisløse havkrydsere, der produceres til de mange sejlere, der går med en langfartssejler i maven. Derudover betyder den nye kategori, at Blue Water-cruiserne ikke havner blandt traditionelle produktionsbåde designet til mere kystnær sejlads.

Den anden nyhed er, at flerskrogsbådene ikke længere har deres egen kategori, men konkurrerer mod kølbådene i de fem etablerede kategorier. Det er fra juryens side en erkendelse og en anerkendelse af, at flerskrogsbådene i dag bliver mere og mere populære og ikke længere er fartøjer for særlinge. Der er således flerskrogsbåde i fire ud af fem kategorier.

Special Yachts

Kategorien har for vane at tiltrække mange sporty både. Senest vandt den schweiziske kulfiber-raket Saphire 28. Også i år er der hurtige både til test i denne kategori, hvor der også er plads til de mere skæve og nytænkte konstruktioner.

Blue Water Yachts

Den nye klasse i konkurrencen kommer til at vise robuste både, som er lavet til jorden rundt-sejlads. Ikke kun i Caribien eller eksotisk sejlads i Stillehavet, men også til udforskning i mere braske omgivelser ved klodens poler. Det bliver både spændende og lærerigt at se, hvordan forskellige konstruktører har valgt at løse denne opgave.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Mest læste Båd
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her