Annonce
Livsstil

Fem gader væk fra Strøget

København er meget mere end Strøget og Storkespringvandet. Vi guider dig her til de gader, hvor man hænger ud, drikker kaffe, spiser og shopper.

Jægersborggade. Arkivfoto: Finn Frandsen/Polfoto

Jægersborggade

En spraglet gade i hjertet af Nørrebro fyldt med liv, hvor der er plads til afslapning og et blomstrende mad-, kunst-, og cafémiljø. Jægersborggade er gået fra at leve et anonymt liv, der var dikteret af byens mere lyssky karakterer, til at være en af Københavns allermest hippe og trendy gader. I dag kan du finde restauranter i særklasse, økologiske delikatessebutikker, caféer, vintagetøj, keramik og selvstændige smykkedesignere. Når du besøger København, må du ikke gå glip af Jægersborggades charme og intime, men pulserende storbyliv.

Tre steder at nævne

Lyst

Lyst åbner tidligt i hverdage og serverer morgenmad til de sultne københavnere. I weekenden kan du få en lækker brunch med pandekager på menuen. Der er også mulighed for at nyde en frokost eller en snack, og om aftenen indbyder Lyst til en kold øl, et glas vin eller en drink.

Jægersborggade 56
 
2200 København N
 
Karamelleriet

Karamelleriet laver karameller fra eget karamelkogeri. Du kan komme helt tæt på produktionen og se, hvordan karamelmassen bliver til en af kogeriets seks forskellige karameller. Du kan få karamellerne præcis, som du vil. I færdiglavede poser, i gaveæsker eller du kan blande din egen pose.

Jægersborggade 36
 
2200 København N
 
Grød

Grød er en af de nyeste madtrends. Derfor har ejerne af Grød åbnet en café, der kun sælger grød. Men det er ikke den kedelige havregrød, der står på menuen. Her kan du f.eks. få speltgrød med kastanjepure, æble og ristede mandler og mange andre spændende varianter.

Jægersborggade 50 tv
 
2200 København N
 


Elmegade

Sct. Hans Torv. for enden af Elmegade. Foto: VisitDenmark

Den hyggelige, hippe, men alligevel livlige Elmegade ligger pulserende mellem Nørrebrogade og Sankt Hans Torv på indre Nørrebro. Gaden er især kendt for sine små kreative butikker, der sælger tøj og sko, men gaden rummer også barer, takeaways og caféer. Mange studerende hænger ofte ud på fortovet, foran caféerne eller på Sankt Hans Torv. Men du kan også se børnefamilier og veninder med barnevogn, som mødes og får en sludder. Når du er i København, skal du tage forbi og mærke den livlige og hyggelige stemning i Elmegade.

Tre steder at nævne

The Laundromat Café

The Laundromat Café er et besøg værd, hvis du har en pose fyldt med vasketøj. Har kan du nemlig sætte vaskemaskinen i gang og hygge dig i caféen imens. Desuden fungerer baren som en lang bogreol med 4.000 brugte bøger, der alle kan købes billigt i caféen.

Elmegade 15
 
2200 København N
 
Ølbaren

Hos Ølbaren kan du altid finde et bredt og interessant ølsortiment. Der bliver ofte skiftet ud i udvalget, så du kan næsten være sikker på at finde en øl, du aldrig har smagt. Personalet kender deres humle, så de guider dig let igennem sortimentet.

Elmegade 2
 
2200 København N
 
Fünf

Hos Fünf sidder designerne i baglokalet og syr tøj, som du ikke finder andre steder i København.

Det er de to designere Ann-Christine og Camilla, der ejer butikken, og du kan finde tøj til både mænd og kvinder. Ud over tøj er der også solbriller, bælter mm. på hylderne.

Elmegade 2
 
2200 København N
 


Strædet

Strædet. Arkivfoto: Mik Eskestad/Polfoto

Strædet er en smal gade, der løber langs Strøget fra Højbro Plads til Vester Voldgade. Gaden er især kendt for design- og detailbutikker, der optager mange af butikslokalerne. Du kan nemt bruge en dag i Strædet og en væsentlig del af budgettet ved at købe ind til hjemmet og klædeskabet, finde den perfekte gave og nyde en drink eller en frokost på fortovet. Når du besøger København, må du ikke gå glip af muligheden for at fordrive tiden i Strædet.

Tre steder at nævne

GunGun

GunGun er et butik- og værkstedsfællesskab, der rummer kunst, mode og design i et farverigt miljø, Seks kreative piger står sammen om butikken, og idéen er at skabe et samarbejde på tværs af fagligheder, så her kan du finde tøj, tilbehør, vintage, grafik og gaver.

Kompagnistræde 25
 
1208 København K
 
Wauw

Wauw er en lille designbutik, der sælger håndlavet porcelænsbrugskunst i høj kvalitet. Butikken drives af de to designere Sussi Krull og Maranke de Vos. I butikken kan du købe vaser, kander og skåle til hjemmet eller finde en fin gave.

Læderstræde 14
 
1201 København K
 
Kaiku

Kaiku sælger designvarer og beklædning fra skandinaviske mærker. Butikken drives af to søstre, Dorte og Stine, der begge har en stor kærlighed til skandinavisk design. Desuden har butikken hurtigt nye mærker på hylderne.

Kompagnistræde 8
 
1208 København K
 


Værnedamsvej

Værnedamsvej. Arkivfoto: Gregers Overvad/Polfoto

På grænsen mellem Vesterbro og Frederiksberg ligger Værnedamsvej, der er børnevenlig, livlig og afslappet, men allerbedst kendt for sin franske stemning. Her finder du caféer, specialforretninger, delikatessebutikker og restauranter. Gaden er meget charmerende, og især københavnske børnefamilier og andre lokale hænger ofte ud i gaden i weekenderne for at nyde den franske stemning. Når du besøger København, må du ikke gå glip af et skud Frankrig på Værnedamsvej.

Tre steder at nævne

Playtype Store

Playtype Store sælger forskellige ting med typografi. Butikken åbnede i 2010 og skulle bare have været en ”pop up-store”, men interessen var så stor, at butikken blev. Du kan købe plakater, krus, T-shirts, vinylsleeves og meget mere. Alle med forskellige typografier.

Værnedamsvej 6
 
1620 København V
 
Le Gourmand

Le Gourmand er en luksuskøbmand, der sælger franske delikatesser af højeste kvalitet. Hos delikatessekøbmanden kan du købe varer, som er direkte importeret fra Frankrig. Er du på udkig efter Frankrigs bedste charcuteri, ost eller vin, så er det her butikken.

Værnedamsvej 3A
 
1819 Frederiksberg C
 
Café Viggo

Café Viggo er restaurant, bar og café i en, og den franske stemning stråler fra de ternede duge, de fransktalende tjenere og de velkendte franske retter. Caféen åbner kl. 10 og serverer brunch, salater mm. til kl. 16.30, hvor restauranten åbnes.

Værnedamsvej 15
 
1819 Frederiksberg C
 


Sønder Boulevard

Sønder Boulevard. Foto: VisitDenmark

Fra Halmtorvet strækker Sønder Boulevard sig som en grøn tange gennem Vesterbro ned til Enghave Station. Lige nu mødes du af et stort, forvirrende metrobyggeri, men hvis du går langs afskærmningerne, kommer du til en af Københavns mest summende gader. Her er en blanding af hyggelige caféer, barer, og grønne områder. Man kan spille basket, fodbold, bordtennis eller bare sidde på en af de mange bænke. Når du er i København, må du ikke snyde dig selv for en afslappende pause på Sønder Boulevard.

Tre steder at nævne

Kihoskh

Kihoskh er Københavns hippeste kiosk. Her kan du finde en billig kop kaffe to go eller forsyne dig med det brede udvalg af øl. Derudover har kiosken masser af udenlandsk musik, modemagasiner på hylderne. Og ovre i hjørnet gemmer sig et stativ med Tintin-tegneserier.

Sønder Boulevard 53
 
1720 København V
 
Dyrehaven

Dyrehaven er Sønder Boulevards alsidige café. Her kan du få mad, sidde med en kop kaffe eller drikke en øl. Maden er klassisk dansk med et strejf af café-retter. Dyrehaven har åbent til kl. 02, så ud på aftenen udvikler stedet sig mere til en bar.

Sønder Boulevard 72
 
1720 København V
 
Itzi Pitzi Pizza

Itzi Pitzi Pizza en en pizza takeaway-joint, der har vildt travlt i weekenderne. De har travlt, fordi stedet er kendt for at have høj kvalitet, men også fordi de ligger tæt på festkvarteret Kødbyen. Der bliver ofte spillet høj techno i butikken, og de ansatte er meget rappe i replikken.

Sønder Boulevard 51
 
1720 København V
 

Læser du med fra mobilen, så se flere billeder her.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her