Livsstil

Peter Øvig: Jeg fik en depression

Peter Øvig Knudsen fik i 2008 en alvorlig depression, da han stod over for at tage hul på sine seneste bøger om hippie-tiden.

Foto: Niels Hougaard

Da forfatter Peter Øvig Knudsen tilbage i 2008 stod over for at påbegynde arbejdet med de to netop afsluttede bøger om hippetiden, blev han ramt en af en depression.

- Jeg fik en depression, som nok handlede om en form for præstationsangst i forhold til den nye bog, jeg skulle i gang med, fortæller Peter Øvig Knudsen til ALT for damerne.

Han har haft flere depressioner tidligere i sit liv, men da hans mor også led af depressioner, ønskede han ikke at kalde dem det.

- Jeg har kaldt det mine "blå perioder", eller at jeg var "svingende i humør", men for nogle år siden begyndte jeg at sige, ja, jeg lider sgu nok af nogle depressioner, og jeg begyndte at tage lykkepiller,” siger Peter Øvig Knudsen.

Peter Øvig Knudsen er ellers en prisbelønnet forfatter, som blandt andet står bag bøgerne om ”Blekingegadebanden”. Men successen med bøgerne og den tid han brugte på dem har kostet på den private front.  Han blev skilt fra sine børns mor mellem "Blekingegadebanden" 1 og 2 i sommeren 2007, og nogle måneder efter mødte han sin nuværende kæreste Janne, der er redaktør på Gyldendal.

Læs også på ALTfordamerne.dk: Mia Lyhne: Ikke nemt at finde Mr. Right

Konen ønskede skilsmissen

- Det var min kone, der ønskede skilsmisse, og det er uden konkurrence det værste, jeg har oplevet i mit liv, siger Peter Øvig Knudsen, som forklarer skilsmissen med, at han ”var hende utro med en bog”.

- Jeg opdagede simpelthen ikke, hvordan hun gik og havde det, før det var for sent, siger han til ALT for damerne.

Erfaringerne fra sine to tidligere ægteskaber gør, at han i dag lever sammen med sin kæreste i samme hus, men på hver deres etage.

- Det er selvfølgelig et privilegium, at vi har råd til at bo sammen hver for sig med den dobbeltdrift, det medfører, men alle familier skulle have mulighed for at prøve det, for det er helt fantastisk. Vi vasker hver vores tøj, og vi blander os ikke i, hvordan den anden rydder op og gør rent. Vi har fire børn hver anden uge og diskuterer børneopdragelse en masse, men vi opdrager ikke hinandens børn. Ligesom hvis ungerne har kammerater på besøg, griber vi ind, hvis der er noget, der er ved at blive ødelagt, eller hvis nogen er ved at få brækket en arm. Men vi blander os f.eks. ikke i, hvordan den andens børn spiser. Jannes børn skal spise en sund mad, inden de må få pålægschokolademaden lørdag og søndag, mine må gå direkte til pålægschokolademaden, ha, ha. Vores børn går selv op i, at jeg opdrager mine børn, og Janne opdrager sine børn, og det er der jo så nogle konsekvenser af, siger Peter Øvig Knudsen.

Læs hele interviewet på ALTfordamerne.dk: Peter Øvig: Skilsmissen var den værste oplevelse

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her