Annonce
Livsstil

Gråt hår er det nye sort

Opgør mod ungdomsdyrkelsen og hyldest til modenhed, er den nye trend.

Selv helt unge kvinder nu sætter sig i frisørstolen for at få lavet grå striber, fortæller frisør Gun-Britt Zeller Foto: Jakob Jørgensen/Polfoto

Modeindustrien og medierne har længe hyldet den pure ungdom, men nu spirer en begyndende rummelighed over naturlig og velplejet aldring frem, skriver Kristeligt Dagblad.

Hvor særligt kvinder førhen brugte litervis af hårfarve for at skjule de grå stænk i toppen, er der nu gået status i at stå ved sin alder og erfaring, lyder budskabet fra samfunds- og modeeksperter.

Bruger det positivt

Det i en sådan grad, at selv helt unge kvinder nu sætter sig i frisørstolen for at få lavet grå striber, fortæller Gun-Britt Zeller, en af Danmarks mest kendte frisører:

- Der er uden tvivl flere kvinder i dag, der anerkender, at de nu er blevet grå i toppen, og som vælger at bruge det positivt til at få et mere markant look, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Herhjemme er økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) et eksempel på, at fremtrædende kvindeskikkelser står ved deres grå og hvide hår.

Samfundsudvikling

Det danske magasin Liv, der henvender sig til kvinder over 40 år, hylder ligeledes modne kvinder med erfaring, fortæller magasinets chefredaktør Ann Qvist.

- Tidligere frygtede man som kvinde virkelig at blive 40-50 og gråhåret, for i andres øjne blev man set på som en træt og færdig bedstemor. I dag nægter vi at blive opfattet som en befolkningsgruppe, der ikke er attraktiv, siger hun.

Anne Glad, strategisk direktør i reklamebureauet Envision, er ikke i tvivl om, at de grå hår er en del af en større samfundsudvikling, hvor det igen er moderne at være voksen og erfaren.

Cool at være voksen

- Der er nærmest tale om en revolution og et opgør med det faktum, at vi ellers siden 1960'erne har hyldet og dyrket teenagemålgruppen og ungdommen, siger hun.

- Nu er det igen cool at være voksen og udstråle visdom og erfaring, siger Anne Glad.

Det kendte, finske modehus Marimekko sendte for nylig den 81-årige og næsten hvidhårede Carmen Dell'Orefice som model på podiet, skriver Kristeligt Dagblad.

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her