Annonce
Livsstil

Kvinder er lykkeligere singler end mænd

Mænd og kvinder ser forskellige fordele ved at være single. Kvinderne ser flest.

Modelfoto: Colourbox

Danske kvinder håndterer singlelivet betydeligt bedre end de danske mænd.

Næsten dobbelt så mange singlemænd som singlekvinder er lykkeligere, når de har en kæreste.

Det viser en undersøgelse fra et af verdens største dating-netsites Zoosk.dk. Her siger 43 procent af singlemændene, at de er lykkelige, når kæresten er i hus, mens kun 26,6 procent af kvinderne erklærer sig lykkeligere, når de har en kæreste.

Singleliv har fordele

Der er også flere singlemænd end singlekvinder, som ønsker, at de var i et forhold. For livet uden fast partner har også sine fordele, synes især kvinderne.

For eksempel er 55 procent af kvinderne mod 43 procent af mændene glade for, at de som singler har friheden til at gøre, hvad de vil - uden at skulle spørge kæresten om lov.

Til gengæld føler 65 procent af mændene sig mere produktive på arbejdet, når de har en kæreste. Det gælder kun 46 procent af kvinderne.

Følelse af succes

Foredragsholder og sexolog Jakob Olrik er ikke overrasket over, at kvinder tilsyneladende er lykkeligere singler end mændene. Og at undersøgelsen dermed gør op med billedet af, at mænd vil jage, og kvinder vil bygge rede.

Han siger til Zoosk.dk, at selvom man tit taler om mænds jægerinstinkt, når de er frie fugle, så er et parforhold en vigtig del af mange mænds succesfølelse.

- Kvinder elsker at blive elsket, og det er bestemt ikke altid i parforholdet, at de oplever den største strøm af kærlighed. Derfor kan singlelivet godt føles som en frihed til at gøre lige dét, de selv har lyst til, siger han.

Frihed til at score

Undersøgelsen viser i øvrigt, at kun 17 procent af mændene og 13 procent af kvinderne siger, at friheden til at score er det mest attraktive ved singlelivet.

Undersøgelsen er gennemført online blandt Zoosk’s danske singlemedlemmer med deltagelse af 1244 singler.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her