Annonce
Livsstil

Få dit frimærke på sms

Nu lancerer PostDanmark et sms-frimærke, så du slipper for turen på posthuset.

Arkivfoto: Gregers Tycho

Når portoen stiger til 8 kr. den 1. april 2011, bliver det samtidig lettere at få fingrene i et frimærke.

Nu kan du nemlig få det på sms.

"Vi ved, at danskerne er glade for at sende og modtage breve, men vi ved også, at det indimellem bliver opfattet som lidt besværligt, og derfor bliver brevet valgt fra. Med vores nye Mobilporto gør vi det nemmere at få brevet af sted, for når bare mobilen er med, så er der altid et frimærke inden for rækkevidde," siger Henrik Larsen, der er chef for Privatkunder i Post Danmark.

Kode kan bruges i syv dage

Ved at sende en sms med teksten PORTO til 1990, får du sendt en anmodning om bekræftelse, og herefter får du en tal- og bogstavskode retur. Den skriver du i det hjørne på konvolutten, hvor frimærket normalt sidder, og så kan brevet sendes.

Frimærket koster 8 kr. plus almindelig sms-takst, og beløbet trækkes fra telefonregningen. Man får desuden en kvittering på sms.

Koden kan i første omgang bruges til et normalt A-brev på op til 50 gram i op til syv dage efter købet inden for Danmarks grænser.

Koden tjekkes efter

Sms-frimærket kan kun bruges en enkelt gang, og det tjekkes på samme måde, som når "de rigtige" frimærkers porto undersøges.

"I bund og grund tjekker vi koden på samme måde som de almindelige frimærker. Det kommer igennem vores store maskiner på postcentrene, og bruger man koden mere end én gang, vil man få en advarsel," siger Henrik Larsen.

Det fungerer altså på samme måde som, hvis man har sat for lidt porto på et brev.

PostDanmark vil følge nøje med i forbrugernes tilbagemeldinger, inden de udvider funktionen, og virksomheden håber, at den lettere tilgængelighed til frimærker vil få flere danskere til at sende flere breve.

LÆS OGSÅ: Flyt postkassen eller få en bøde

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her