*

Livsstil

Smart opfindelse: Persiennerne skaber strøm direkte til stikkontakten

Og man kan spare mange penge på elregningen, hvis man skal tro opfinderne.

Se de smarte persienner i videoen herover.

Op mod 70 procent skulle man kunne spare på el-regningen, ifølge Solar Gaps, firmaet bag de nye smarte persienner.

Skal du have fingrene i en 3310? Nu kommer den til Danmark

Persiennerne installeres som almindelige persienner, blot udenfor, hvor de fanger solens stråler og laver strøm, der enten føres direkte ind i husets elsystem eller til et batteri, der lagrer strømmen til nødstilfælde.

Projektet er stadig på idéplan og kan findes som projekt på hjemmesiden Kickstarter.

Priserne starter ved 2.700 kroner. Læs mere om Solar Gaps på den officielle hjemmeside.

Se også de autonome skibe, der skal flytte 40.000 containere fra de norske landeveje:

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Hvilken opfindelse er verdens største og har fået mest betydning for vi mennesker og vores civilisation? Er det f.eks. internettet, papiret, kikkerten eller ploven? Det kan du være med til at bestemme blandt de 50 største opfindelser nogensinde.

Jyllands-Posten inviterer i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag læserne med til at kåre verdens største opfindelse. Vi giver dig samtidig mulighed for i en lang række artikler at dykke dybere ned i fortællingen bag de 50 mest epokegørende opfindelser, som gennem verdenshistorien er blev til ved hjælp af menneskets geniale tankevirksomhed og slidsomme arbejde.

Alle, der stemmer, vil modtage ”50 opfindelser – højdepunkter i teknologien” som e-bog, når den udkommer. Deltager du i afstemningen,  kan du desuden vinde en printudgave af bogen.


Afstemning: Stem og vind

    Deltag i afstemningen om verdens største opfindelse. Vi trækker lod om en boggave blandt stemmerne på den endelige vinder.

Stem her

Redaktionen anbefaler

Køb bogen: "50 opfindelser"

    Teknologiens udviklingshistorie fortalt i en række gode historier af syv forskere, der viser, hvordan opfindelser ofte bliver til som små forbedringer og udviklinger.

Køb bogen her

Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her