*

Livsstil

Datingsider med falske kvindeprofiler snyder mænd

En række datingsider har ansat unge mennesker til at udgive sig for at være datinglystne kvinder, som chatter med mænd, der vil betale 9 kr. pr. besked. Det grænser til bedrageri, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

En af dem, som har været ansat til at udgive sig for kvinder på datingsiden, er en 17-årig jysk gymnasieelev, som fik et job som såkaldt chatoperatør hos Data Entry via et opslag på Jobindex.

»Er du derude? Jeg er klar på et seriøst forhold. Gerne med en mand, der hviler godt i sig selv.«

Sådan står der i en besked fra en af de mange kvindelige profiler på datingsiden Matchclub.dk. Umiddelbart ser billedet og profilteksten ægte ud. Men går man nogle klik videre og ønsker at få kontakt, koster hver besked 9 kr., og efter flere beskeder vil man opdage, at kvinden slet ikke er interesseret i et fysisk møde.

Beskederne er nemlig skrevet af en person, der er ansat til at chatte og spille rollen som en kvinde på jagt efter en date.

Besøget på datingsiden kan hurtigt løbe op i både hundredvis og tusindvis af kroner, før man bliver klar over, at det er fup, fortæller flere mænd, som Jyllands-Posten har talt med.

Trine Baumbach, der er lektor i strafferet ved Københavns Universitet, mener, at det kan være bedrageri, og hos Forbrugerrådet Tænk er juridisk medarbejder Jakob Steenstrup stærkt kritisk.

»Vi er ikke engang i en gråzone. Det er efter min opfattelse grove overtrædelser af markedsføringsloven og grænsende til bedrageri,« siger han.

Små grå bogstaver

Bag Matchclub.dk står det hollandske selskab Pondering Geeks, som er en del af et netværk, der står bag datingsider i bl.a. Danmark, Holland og Storbritannien.

En gennemgang af profilbillederne på siderne viser, at de fleste er kopieret fra udenlandske tjenester. På siderne fremgår det med små grå bogstaver på grå baggrund, at man forbeholder sig ret til at sende beskeder via selvskabte profiler.

»Disse betegnes som underholdningsprofiler, hvormed ingen fysiske møder er mulige,« står der.

Dårlig samvittighed

En af dem, som har været ansat til at udgive sig for kvinder på datingsiden, er en 17-årig jysk gymnasieelev, som fik et job som såkaldt chatoperatør hos Data Entry via et opslag på Jobindex.

Han har skrevet hundredvis af beskeder og blev betalt pr. besked, inden han fik dårlig samvittighed og stoppede.

Den 54-årige Günther Link fra Vejle, som selv har brugt cirka 5.000 kr. på siden, er forarget.

»Det er noget forfærdeligt svineri. De tjener fedt på at lege med mænds følelser og narrer dem til at tro, at de kan opnå noget, som aldrig bliver virkelighed,« siger han, der har meldt sagen til Forbrugerombudsmanden.

Pondering Geeks er ikke vendt tilbage på Jyllands-Postens henvendelser.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her