Maskulin hule med stil

I Haarlem i Holland bor musiker og entreprenør, Alexander Nojmolen, i en toetagers lejlighed, som han købte i 2013. Stilen er lys og afslappet med hvidmalede gulve, kunst og en blanding af nye og gamle møbler.

Artiklens øverste billede
De hvide gulve og vægge brydes af et grafisk print lavet af den italienske illustrator Gino Boccasile. Franske døre giver større lysindfald i den lille, hyggelige lejlighed i Haarlem.

Musiker og entreprenør, Alexander Nojmolen, bor der med sine to børn og sin kæreste Monique Spijkers, men indretningen er helt og holdent herren i husets.

»Jeg faldt først og fremmest for vinduerne med deres arkitektoniske elementer fra Amsterdam-stilen. Det er rart med så meget naturligt lys,« siger Alexander Nojmolen, som længe var på jagt efter et sted i byen og derfor med det samme slog til, da det tidligere ostelager kom til salg.

Alexander Nojmolen, musiker og entreprenør med base i Haarlem i Amsterdam, står selv for lejlighedens indretning.

»Jeg er virkelig vild med at bo i byen med det pulserende liv og masser af mennesker omkring en. Haarlem er helt klart min favoritby, da jeg både er født og opvokset her,« fortæller Alexander Nojmolen.

Da han overtog lejligheden, var indretningen helt anderledes – væggene var beklædt med gammeldags “cigarkassetræ” i forskellige farver. Det første, Alexander Nojmolen derfor valgte at gøre, var at fjerne vægbeklædningen, modernisere køkkenet og fjerne nogle vægge på førstesalen, så soveværelset og badeværelset blev gjort større.

I løbet af renoveringsarbejdet blev de gamle træbjælker i lofterne gjort synlige, væggene blev pudset op, og alt fik en opfriskende overhaling med hvid maling – også plankegulvene.

Inspiration fra boligmagasiner

Det tog kun nogle få måneder at renovere lejligheden, så Alexander Nojmolen kunne heldigvis hurtigt finde sig til rette i sin nye, lyse bolig i Haarlem.

Inspirationen til indretningen finder han bl.a. i boligmagasiner og i møbel- og indretningsbutikker i Amsterdam. En af hans favoritbutikker er Sukha i Amsterdam, hvor han finder mange moderne indslag til lejligheden. Når det kommer til at købe nyt, prioriterer han kvalitet højt.

I den lyse stue med store, høje vinduer i Amsterdamstil har Alexander Nojmolen indrettet sig med få møbler i en douce farveskala. Stilen er en blanding af forskellige stilarter – fra retro til moderne og industrielle elementer.

»Jeg er meget selektiv, hvad angår indretning, og går helt klar efter konceptet ”less is more”,« siger Alexander Nojmolen, som gerne blander forskellige stilarter – fra retro og råt industrielt til moderne elementer.

Over det rustikke spisebord af eg hænger en lampe fra “Blood New Label” i en rå, industriel stil. Den stammer oprindeligt fra en tysk stålfabrik. Alle spisebordsstole er forskellige for at understrege den personlige stil.

Indtrykket i lejligheden kan beskrives med ganske få ord: åbent og lyst med hvidmalede plankegulve og vægge som kontrast og rolig baggrund til Alexander Nojmolens eklektiske møblement og boligtilbehør.

Jeg er meget selektiv, hvad angår indretning, og går helt klar efter konceptet "less is more".

Alexander Nojmolen, musiker og entreprenør

Han blander forskellige stole rundt om det solide spisebordet af eg for at give spisestuen et frit og legende indtryk. Stolene er fra “Neef Louis”, “Portrait” og “Blood New Label”, og som en ekstra ”eyecatcher” hænger et petroleumsfarvet print af den italienske illustrator Gino Boccasile med titlen “La voce che incanta Irradio”, som Alexander Nojmolen har fået foræret af en ven. Den industrielle lampe over spisebordet fra “Blood New Label” stammer oprindeligt fra en tysk stålfabrik, og tingenes historie betyder meget for Alexander Nojmolen.

Enkelhed og grønne indslag

Den helt enkle indretning er tydeligvis Alexander Nojmolens varemærke, og som sin egen måde at fremhæve det enkle på bruger han grønne planter og blomster. Han køber dem fra sin lokale favoritblomsterhandler Klavertje Vijf. Ud over synet af grønne planter og blomster nyder Alexander Nojmolen at slappe af i sin lænestol foran det store vinduesparti i stuen. Den er designet af Geoffrey Harcourt og fundet i “Neef Louis”.

De hvide gulve og vægge brydes af et grafisk print lavet af den italienske illustrator Gino Boccasile. Franske døre giver større lysindfald i den lille, hyggelige lejlighed i Haarlem.

»Den cognacfarvede lædersofa har jeg købt i “Loods5”, og den fungerer som et både maskulint og moderne element i min håndplukkede indretning, hvor tingene skal have en funktion og en berettigelse,« forklarer Alexander Nojmolen, som gør lædersofaens kølige udseende mere blødt, varmt og imødekommende med tekstiler fra “By Mölle” og puder fra “Wonen met Lef”, ligesom et slidt vintagegulvtæppe fra “Sukha” tilfører ekstra hygge. I stuen står også et gammelt, gult bogskab, som giver et farverigt twist.

Indretningen er holdt helt enkel uden nips af nogen art. Det rustfrie stål og beton i køkkenet understreger den maskuline stil.
Der er kig fra stuen ud til køkkenet, som er holdt i hvidt og har en bordplade af støbt beton. På gulvet ligger en mosaik af portugisiske fliser.

Bag ved stuen ligger køkkenet, hvor Alexander Nojmolen har fået lagt en massiv bordplade af beton, som giver et robust udtryk. På gulvet har han fået lagt nogle gamle, portugisiske fliser, som er købt second hand. Derfor er nogle af dem ikke helt kurante længere, men passer fint ind den rustikke stil.

Der er skrå vægge i soveværelset på første sal i lejligheden. Stemningen er lys og let.

Det er en smuk måde at komme i kontakt med og møde mennesker fra resten af verden, og jeg nyder, at de altid er vilde med min lejlighed

Alexander Nojmolen om at udleje sin lejlighed på Airbnb

På lejlighedens anden sal ligger soveværelset med skrå vægge og synlige træbjælker. Det loftsagtige rum er let og luftigt med brug af lyse tekstiler, et indbygget skab og et lille konsolbord. Som et maskulint touch har Alexander Nojmolen sat en rå, industriel væglampe fra Muuto og en gammel vintageskammel som natbord.

Andet hjem hos kæresten

Da lejligheden ligger centralt i Haarlem og så tæt på Amsterdam, har Alexander Nojmolen gjort det muligt for andre at prøve at bo i hans lejlighed via udlejningsportalen for private boliger, Airbnb.

Fra køkkenet er der udgang til en svungen trappe op til første sal med soveværelset.

»Det er en smuk måde at komme i kontakt med og møde mennesker fra resten af verden, og jeg nyder, at de altid er vilde med min lejlighed,« fortæller Alexander Nojmolen, som bor hos sin kæreste, når lejligheden engang imellem er lejet ud. Parret, som mødte hinanden i 2015, bor dog primært i hans lejlighed, som altså udelukkende er resultatet af hans talent for indretning. Som et fælles projekt har de købt en blå ”food truck”, som de kalder “Spelty”, hvor de sælger organiske speltpandekager på forskellige festivaller og til events.

»Selv om jeg i mit hjerte er musiker, så har jeg fundet ud af, at jeg også brænder for at arbejde i catering-branchen. Kort efter at Monique og jeg mødte hinanden, blev vi enige om at lancere en ”food truck”, da hun er fantastisk til at bage pandekager. Og da jeg gerne ville gøre dem sunde, blev vi enige om at lave dem af speltmel,« fortæller Alexander Nojmolen, der sammen med kæresten hver anden weekend starter deres Renault Estafette op og kører ud til forskellige steder og møder nye mennesker.

Et konsolbord bruges som ekstra fralægningsplads i soveværelset.
Badeværelset har fået en modernisering med en væg af rustikke sten i brusekabinen. Døren er af matteret glas, som passer farvemæssigt til den hvide porcelænsvask og underskabet af teaktræ.

»Det er netop denne helt enkle livsstil, som jeg lever og ånder for,« siger Alexander Nojmolen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.