Annonce
Livsstil

Første vinter i tre år: Nu er der endelig plads til bilerne i garagen

Ea Lundsteen Olsen har lært, hvordan hun skal rydde op. Det betyder, at hun i år er mere klar til vinter, end hun nogensinde har været før.

Ea Lundsteen Olsen har netop sat punktum for en større oprydning i sit 212 kvm store hus i Kolding. Sidste trin i oprydningen var vinterklargøring af husets garage. En oprydning, som ud over at være en stor psykisk tilfredsstillelse, også helt konkret gav plads i garagen, så familiens biler kan stå tørt for første vinter i tre år.

VINTERKLAR: Vejen til en hurtig livsændring: Ryd op

»Garagen var én stor rodebutik. Da vi ryddede op, kørte vi mange trailerlæs på lossepladsen. Næsten lige så mange læs blev doneret til en, der holdt loppemarked til fordel for Inges Kattehjem. På den måde slap jeg for at smide ting ud, der var brugelige, og som kunne gøre nytte for andre,« fortæller Ea Lundsteen Olsen, der arbejder som selvstændig socialfaglig konsulent og coach.

Proppet pulterkammer

Det er først som 42-årig, at hun har lært, hvordan en rigtig oprydning foregår. Det lærte hun gennem et besøg af den danske oprydningskonsulent Kamille Sommer.

Ea Lundsteen Olsen. Foto: Tine Hvolby Tine Hvolby
»Jeg var træt af, at især et rum i huset hele tiden sandede til. Det rum, som egentlig var planlagt og indrettet til at huse familiens hobbies, var altid et fuldstændigt proppet pulterkammer, hvor jeg aldrig kunne se gulvet, fordi der stod ting overalt. Derudover havde vi forskellige skuffer og kurve, der altid var fyldt med alverdens rod og skrammel, og ingen i familien vidste, hvad der lå heri,« husker hun tilbage.

Irritationen og den dårlige samvittighed over at bruge værdifuld familietid med at lede efter ting fik hende for første gang til at vende blikket indad for at finde løsningen på, hvor hun skulle sætte ind for at få et mere ryddeligt hjem. Hun fandt ud af, at problemet tit opstod, når hun stod i en situation, hvor hun skulle skille sig af med noget.

»Ting, der ikke fejlede noget, eller som jeg sagtens kunne se i brug – de ting nænnede jeg ikke at smide ud. Jeg synes, det var en skændsel, at jeg kunne stå og smide ting ud på lossepladsen, når der var andre, der manglede. En anden svær ting var, at jeg gemte ting, der var itu – for de kunne jo repareres. Jeg var åbenbart helt blind for det faktum, at ingen i husstanden nogensinde reparerede noget,« forklarer hun.

Bedre humør

Det sidste rum er ryddet op, og tilbage står Ea Lundsteen Olsen med et hus, hvor alting har sin plads.

»Efter besøget fra oprydningskonsulenten følte jeg det, som om jeg var blevet kørt over af en damptromle. Jeg følte mig provokeret, fordi jeg var blevet tvunget til at se og tage stilling til nogle af mine grundlæggende vaner, som der lige pludselig blev sat spørgsmål ved, og som blev bemærket. Men alligevel fortsatte jeg oprydningen de følgende dage og uger, og det har betydet, at min hverdag er lettere, fordi jeg helt konkret ikke bruger tid på at lede hele tiden. På den måde har jeg fået frigjort mere tid til det, jeg hellere vil bruge min tid på. Det gør mig selvfølgelig i bedre humør,« siger Ea Lundsteen Olsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her