Rustic Soul

Stemning Konfronteret med realismen og den flygtige natur i vores hektiske byliv motiverer ønsket om at finde os selv og vende tilbage til kilderne, og til at søge efter en ny poesi; tættere på naturen.

Vi genopdager de basale elementer, vi vender tilbage til vore rødder, et strejf af sten og mineraler og sporene efter fossiler. Dette er den søgen, efterfølgerne til new age-generationen begiver ud sig på i deres forsamlinger i Santa Fe. Kollektionen kombinerer neutrale og skrøbelige toner og leder tankerne hen på støvede klipper, ørkenroser, ametyster eller svovlgult. Stofferne er ultralette, flyvende og flydende; som om kroppen omsluttes af en dis af chiffon og crepe og fint, ujævnt klæde af linned eller bomuld.

Kommentar

Hele udtrykket her er det lette og lyse og ekstremt feminine, men uden at være romantisk på den lyserøde eller naive måde. Det er mere drømmende og elveragtigt, som Liv Tyler i "Ringenes Herre". Drømmende, flydende og uvirkeligt, men samtidig meget stærkt og spændende. Stilen appellerer til dem, der gerne vil signalere, at de er i kontakt med sig selv og er bevidste om sig selv og deres omgivelser. Mere konkret kommer vi til at se mange kjoler og lange nederdele. Enkle bukser med en top, der flyder ud over, eller kortere skørter med en lang kæde. Eksempelvis Munthe + Simonsen har stilen i deres forårstøj i lette stoffer, gråt og turkisgrønne farver, og altid med noget, der hænger og bevæger sig.
Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen