Totem

Stemning Stammekunst fra Afrika eller Oceanien. Grafiske linjer i symbolske malerier. Objekter eller masker forbundet med ritualer og traditioner.

Alle udgør de en rigdom og uudtømmelig inspirationskilde for vor tids kunstnere, som mikser dem med deres egne kreative universer og dermed byder på en resolut, moderne tilgangsvinkel til nyt, etnisk luksusdesign. En kollektion med dybe, tætte farver, såsom mørkebrun og tegl, akkompagneret af ravtoner for at fremkalde de rene animalske, mineralske eller vegetabilske pigmenter, som anvendes af urstammer. Klare, lyse accenter af rød og violet giver et udtryk tæt på moderne kunst. Trenden er materialer som bomuld, silke, linned. Mere rustikke vegetabilske fibre af strå, banan og palmeblade bruges som blanding eller som ornamentering. Alle former for flet, rør og vævning brugt til primitive hverdagsobjekter genfortolkes primært på bomuld og linned.

Kommentar

Denne stil tror jeg virkelig, at der kommer rigtig meget af. Looket er afro-maskulint med jakker og maskuline bukser. Der er rigtig mange bukser dette forår, og de er gerne snøret ind med et bælte i linningen, som igen er på vej mod taljen. Farverne er stærke og klare, materialerne lidt kraftigere, end vi er vant til, og så kommer der især rigtig meget tilbehør som tasker og tørklæder med dyreprint eller i de kendte grønne, gule og røde rastafarver. Jeg tror især, det bliver med fokus på mønstrede tørklæder, som både kan havne i håret eller rundt om hoften. En stil, der måske kan tolkes som en modreaktion på det lidt højtidelige, vi netop har set. Dette er en stil, der både i farver og design i højere grad udtrykker umiddelbarhed og glæde - noget vi alle sammen godt kan trænge lidt til.
Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen