Skilsmissebørn er mere sammen med far

Skilsmissebarnet, der kun er sammen med sin far hver anden weekend, er en uddøende race.

Langt flere forældre deles efter den nye forældreansvarslov mere ligeligt om børnene, selv om de ikke længere bor under samme tag, skriver JydskeVestkysten mandag.

I Statsforvaltningen Syddanmark, som hjælper uenige forældre med at fastsætte samværet med børnene, oplever man, at langt flere sager bliver afgjort ved, at barnet skal bo mere med faderen end tidligere.

- Tidligere, hvis forældrene ikke kunne blive enige, hev vi standardmodellen op af skuffen med at bo hos mor og have samvær med far hver anden weekend.

- Nu er der ikke noget, der er »normalt« - vi har hele spektret med lige fra en halv times samvær hver anden uge til ordninger, hvor forældrene skiftes til at have børnene en uge ad gangen, fortæller kontorchef Bente Koudahl Sørensen fra Statsforvaltningen Syddanmark.

Mindre risiko

Udviklingen glæder talsmand Lars Hansen fra Foreningen Far, der har omkring 1300 medlemmer.

- Deleordninger var meget sjældne for halvandet år siden, men med den nye lov er alle muligheder i spil, og man prøver at tilgodese barnet meget mere end før. Og fædre i dag ønsker altså også at deltage i deres barns liv, selv om de ikke elsker moderen mere, siger han.

Der har tidligere været kritik af, at deleordningerne risikerer at gøre børnene rodløse og splittede, fordi de ikke har et fast hjem. Men den risiko kan minimeres, hvis forældrene er gode til at samarbejde, mener børnesagkyndig rådgiver Kristen Bruun Petersen:

- Det er eksempelvis vigtigt for barnet, at mor og far er enige om sengetid og om, hvor lang tid man må spille computer, så forskellen mellem at bo hos mor og far ikke føles så stor. Og så er det selvfølgelig nødvendigt, at forældrene bor tæt ved hinanden, så det ikke går ud over skole og venner.

Kilde: JydskeVestkysten

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen