Sommerferien foregår i Danmark

Næsten 60 pct. af danskerne holder sommerferie i Danmark, og andelen er stigende. I stedet tager vi på sol-, vin- eller skiferie i udlandet uden for højsæsonen.

Artiklens øverste billede

Stadig flere danskere vælger at holde sommerferien hjemme i Danmark, viser tal fra VisitDenmark, der er Danmarks nationale turistorganisation. Tendensen har været tydelig de seneste 10 år, mener direktør Dorte Kiilerich fra VisitDenmark.VisitDenmark har gennemført en større undersøgelse af danskernes ferievalg, der tydeligt viser, at vi foretrækker Danmark om sommeren.Ikke mindre end 58 pct. holder sommerferien i Danmark - evt. kombineret med en mindre ferie i udlandet. Til gengæld er der kun 19 pct., der alene holder sommerferie i udlandet, mens 23 pct. slet ikke har holdt ferie inden for det seneste år, viser undersøgelsen ”Danskeres ferier i Danmark - i og udenfor højsæsonen”, som kom i februar 2008.

Tendens siden 1996»Tendensen til, at vi holder vores sommerferie i udlandet, er vokset de seneste 10 år. Siden 1996 har der konstant været en stigende andel, der har valgt at holde sommerferien hjemme i Danmark,« forklarer Dorte Kiilerich.»Det hænger sammen med, at mange har fået den sjette ferieuge og derfor har flere muligheder for at holde ekstra ferie lidt uden for højsæsonen. Samtidig er velstanden stigende, hvilket giver mulighed for at have et større forbrug. Endelig har det at holde ferie sammen med familien fået en højere værdi i det danske samfund,« mener Dorte Kiilerich.Vi rejser også ud

Det at holde sommeren hjemme i huset, sommerhuset eller på en dansk campingplads sker ikke nødvendigvis på bekostning af rejser til udlandet.»Vi tager i stedet på flere kortere ferier på ski, vinferie eller lignende uden for højsæsonen, mens vi i stigende grad bliver hjemme i hovedferien,« forklarer turistdirektøren.Dugfriske tal fra turistbranchen bekræfter tendensen til, at vi i stigende grad vælger at holde ferie hjemme i Danmark:I maj steg antallet af danske overnatninger på campingpladser, hoteller og i sommerhuse med 4,5 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Hvis man tager hele perioden fra januar til maj i år, er fremgangen for de danske turister på 5,9 pct., viser tallene fra VisitDenmark.

Vandrerhjem, camping og sommerhuse trækkerDet er især vandrerhjem (+10,8 pct.), camping (+9,6 pct.) og sommerhuse (7,4 pct.), der trækker, mens feriecentrene har haft en mindre tilbagegang.En undersøgelse, som a-kassen ASE har foretaget blandt sine medlemmer, viser samme billede.Ikke mindre end 52 pct. af a-kassens medlemmer, der består af selvstændige og lønmodtagere, skal holde sommerferie i Danmark, mens 38 pct. tager til udlandet. Resten har endnu ikke bestemt sig.26 pct. af de adspurgte skal holde ferie i eget hjem, mens 15 pct. vil holde ferie i sommerhus.Samlet skal 12-14 pct. af de adspurgte på charterferie i udlandet, med en lidt mindre andel i Nordjylland og en lidt større på Sjælland.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen