Sensommer er højtid for skilsmisser

Det er ikke omkring jul, at det er højsæson for skilsmisser. Det er heller ikke sommerferien.

Artiklens øverste billede
Problemerne bliver sat på standby i selve ferien. Foto: Colourbox

Når ferien starter, bliver diskussioner og uoverensstemmelser i forholdet lagt til side, og kærligheden får en ekstra chance. Men ifølge Danmarks største advokatkæde, Ret&Råd, lykkes det kun de færreste at få liv i en død romance.

Det skriver metroXpress i dag.

"Vi oplever år efter år, at danskerne indgiver markant færre skilsmissebegæringer i sommerferien. Parforholdsproblemerne bliver sat på standby. Sandsynligvis håber folk, at ægteskabet bliver bedre i løbet af sommeren. En anden grund er, at forældrene ikke vil såre børnene i ferien," fortæller direktør for advokatkæden Ret&Råd Casper Hauberg Grønnegaard.

Advokaternes arbejdsbyrde vender tilbage igen i august og september, når ferien er forbi, og dagligdagen igen rammer.

"Ofte er ægteskabet jo kuldsejlet inden sommerferien, og mange oplever, at deres forhold stadig ikke fungerer efter ferien. Derfor bliver et stigende antal ægtefolk separeret i august og september," siger Casper Hauberg Grønnegaard.

Også psykologerne oplever en større interesse for parterapi i sensommeren.

"Parforholdet skal stå sin prøve i sommerferien. Desværre benytter folk ikke lejligheden til at tale sammen om deres problemer. Vi har ekstra mange i parterapi i august og september, der prøver at redde deres ægteskab. Problemet er bare, at det er for sent," siger psykolog og parterapeut Camilla Holst fra firmaet City Terapi.

Kilde: metroXpress

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen