*

Livsstil

10 scoretips til generte

Her er 10 seriøse råd som bør kunne bryde isen og give den generte mand – eller kvinde! – større selvtillid, når den udkårne skal scores. "Lad andre gøre arbejdet - og lyt," lyder nogle af rådene.

Vær ærlig overfor kvinderne du møder, og fortæl dem, at du ikke er en playboy. Der er faktisk en del kvinder som tænder på generte mænd. Foto: Colourbox

Hvordan gør man, hvis man som mand, single og genert har svært ved at overvinde sin skyhed og bare sætte sig på barstolen og købe den lækre sild ved siden af en drink fulgt af en interessant kommentar til hendes dybe, azurblå øjne?

At være single og genert er nemlig ikke den mest hensigtsmæssige kombination, når staldene besigtiges og mulighederne skal tjekkes ud. Og selv om vennerne sikkert er klar med en million råd og tips om, hvordan du bryder isen og optræder med succes foran den udvalgte, så har de det sikkert med at glemme, hvem du lige præcis er, og hvornår dine grænser overskrides.

På den norske livsstilshjemmeside dinsida.no har en kvindelig journalist forsøgt sig med ti gennemtænkte scoretips til, hvordan en genert mand kommer nærmere singelsex. Og hun ved det måske bedre, end dine mandlige venner. Hun påpeger, at mange af rådene også kan bruges af kvinder i samme situation! FPN-redaktionen har så suppleret med et par tilføjelser, der giver mening i en dansk sammenhæng.

1) Vær drøn ærlig

Husker du George Costanzas forsøg i tv-serien Seinfeld: : “My name is George. I’m unemployed and live with my parents.” Den virkede jo for ham, så hvorfor ikke for dig. Vær i hvert fald ærlig overfor kvinderne du møder, og vis dem, at du ikke er den typiske playboy. Der er faktisk en del kvinder som tænder på generte mænd.

2) Bed om hjælpKvinderne har brugt dette trick i årevis, og der er ingen grund til, at mænd ikke også forsøger. Men sørg for at vælge et tema som din udvalgte kunne have mulighed for og interesse i at hjælpe med. Du vil f.eks. sjældent fejle, hvis du beder om råd om tøj og stil. ”Undskyld, men hvad mener du som kvinde om denne jakke. Dur den eller burde den aldrig have forladt mit klædeskab”, kunne et successpørgsmål lyde

Kvinder giver som bekendt også gerne råd om kærlighed og romantik: ”Du, min kammerat og jeg har diskuteret, hvor længe en fyr bør vente med at ringe efter en date. Hvad synes du?” Når du beder om råd og hjælp bliver der ikke så meget fokus på, at du faktisk forsøger at score.

3) Vælg mødestedet med omhuDet er meget lettere at møde og konversere kvinderne, der hvor der faktisk er noget at snakke om. Derfor skulle du måske i virkeligheden styre uden om baren, vi nævnte indledningsvis, og i hvert fald cafeen eller diskoteket med den dunkende musik. Vælg hellere f.eks. et kunstgalleri, en teaterfoyer ( pausen) eller et velgørenhedsarrangement.

4) Fortsæt med et spørgsmål

Din samtale er nu indledt, og du er begyndt at få lidt fat, og pludselig kan du alligevel ikke få et ord frem. Hvad gør du så? Repeter det sidste, din udkårne sagde og fortsæt med et nogenlunde naturligt spørgsmål. F.eks. ”Åhh en kvindelig kollega af mig har forresten tænkt sig at gennemføre hærvejsmarchen – hvad mener du om det?” Bingo, du er videre på vej mod mål.

5) Medbring din bedste ”hjælperytter”

Erkend, at der er kammerater, som kan hjælpe dig med at træffe en dame og andre, der absolut ikke vil være til hjælp. Sats hellere på førstnævnte og tag ud på barer, cafeer hvis ikke kunstgallerier sammen med ham. Og er han så i tilgift gift, er det jo helt perfekt. Du er ikke i direkte konkurrence med en mand, som er gift. Og desuden viser dit valg jo kvinden, at du har ansvarsfulde venner. Det dur.

6) Lad andre gøre arbejdetKan du alligevel ikke få dig selv til at gå de sidste skridt i hendes retning, smile og fremføre et naturligt lydende ”hej”? I så tilfælde kan du lade en anden gøre arbejdet for dig. Få bartenderen, servitricen eller ”hjælperytteren” fra før, den gifte ven, til at gå over til din drøm og give hende en drink og/eller et kompliment a la”. Min ven synes, at du er sød. Vil du sidde lidt over hos os.

7) Benyt dig af dagens teknologiHvis du ikke mener at få det bedste frem i dig selv ved fra begyndelsen at vise dig ansigt til ansigt med en kvinde, var det måske en ide at benytte dig af tidens teknologi. En smigrende og tankevækkende e-mail kan overbevise en kvinde om, at du har meget på hjerte, selv om du ikke er en snaksaglig person. En SMS eller flere er også en mulighed!8) Gå på teaterkursus

Det første møde med en anden er på mange måder som en audition. Hun spiller sin rolle, og du din. Og jo mere komfortabel og dreven du er, jo bedre bliver jeres første møde. Så hvorfor ikke øve dig på forhånd, f.eks. gennem et af folkeoplysningsforbundenes tearterkurser, ikke nødvendigvis det mest dramatiske. Gør dig simpelthen til en mester i at improvisere.

9) Lyt, lyt og blive ved med at lytteLad være med bare at fokusere på, hvad du nu skal sige, eller hvordan du mon får hende til at le. Koncentrer dig heller om, hvad hun snakker om. Så bliver chancerne større for, at du kommer op med en tænksom relevant kommentar, der virkelig forsikrer hende om, at du finder hendes meninger interessante.

10) Find din yin eller yang

Hvis du nu ikke er blandt dem, som snakker mest, er det meget sandsynligt, at en kvinde, som elsker at diskutere og sludre, også vil elske at tilbringe tid med netop dig. Alle ved jo, at modsætninger mødes og sød musik kan opstå. Find derfor en kvinde, som matcher dig. Vær hendes bedste tilskuer nogle gange, og der er stor sandsynlighed for, at hun vender tilbage efter mere. Og se nu spiller det måske bedre for dig.

Læs også: Mange løgnere på netdating

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her