• For abonnenter

Nyt studie: En lille nedskæring i forbruget af oksekød kan redde halvdelen af verdens skove fra rydning

Hvis verdensbefolkningen de næste 30 år kan substituere en femtedel af det oksekød, de indtager i dag, med svampeprotein, kan der være enorme gevinster at hente i både kampen mod global opvarmning og bevaringen af klodens skove, viser et nyt studie.

Artiklens øverste billede
Vil du kunne leve med at udskifte en femtedel af dit oksekødsforbrug med eks. svampeprotein? Et nyt studie peger på, at hvis hele verdens befolkning gjorde det, er der store gavnlige virkninger at hente i kampen mod global opvarmning og fremtiden for verdens skove. Arkivfoto: Finn Frandsen

Produktionen af oksekød er et af de områder på globalt plan med de største miljømæssige effekter, og omlægningen til klimavenlige madvaner anses som et afgørende element i håndteringen af klimakrisen.

Både fordi produktionen af den store mængde foder, som kvægdrift kræver, er en af de største drivkræfter bag skovrydning på verdensplan,

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.