• For abonnenter

Fem stjerner til Substans’ skarpe, moderne køkken

Vor anmelder havde en fortrinlig aften i Århus med skarp og præcis gastronomi. Vinene kunne dog godt være mere spændende.

Artiklens øverste billede
Kiks på kerner og røget ost. Nicolas Min Jørgensens køkken er både opfindsomt og velsmagende. Fotos: Mikkel Pedersen

Substans

Frederiksgade 74

8000 Aarhus C

Ordet substans har sin helt egen vægt. Det antyder, at form ikke er nok, og at indhold er det primære. Så det forpligter, når man bruger det som navn på sin restaurant, og det er netop, hvad René og Louise Mammen har gjort.

Deres restaurant, Substans, ligger i Aarhus og har Nicolas Min Jørgensen som køkkenchef. Restauranten har en Michelinstjerne i bæltet, og det borger vel stadig for en vis kvalitet.

Således ankom vi forventningsfuldt en fredag aften i håb om at få en substantiel kulinarisk oplevelse. Kortet er behageligt simpelt. Det helt lange udtræk kaldes ”Stor pakke” og består af syv retter for 1.000 kr. eller 1.500 med tilhørende vinmenu. Mere beskedne spisere kan vælge en ”Knapt så stor pakke” som er fire serveringer for 700 kr., hhv. 1.100, hvis der skal vin til. Vi skulle ikke gå glip af noget og valgte uden tøven at gå hele planken ud. Så at sige.

Indehaverne René og Louise Mammen har tænkt over detaljerne på Restaurant Substans.
Restaurant Substans ligger i Aarhus Midtby og indehaver af en af de eftertragtede Michelinstjerner. Den passer de godt på.

Inden længe kom en byge af herlige snacks. En lille og blidt smagende kartoffelmuffin med kaviar udgjorde den første venlige mundfuld. Dernæst en meget forfriskende haps af salt, umami-smagende skinke fra Holbæk viklet om lidt sprøde grøntsager. Et meget velsmagende vagtelæg blev serveret med syltet hyldeblomst, og det fungerede perfekt. Desuden tempura af romanescokål og en intens og mineralsk østersemulsion med grønkålsstok serveret i østersskal. En glimrende start, der indikerede, at den gastronomiske

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.