Annonce
Teater

Kaleidoskop: KUNSTEN AT DØ

"Kunsten at dø" er en morsom og rørende forestilling med to yderst talentfulde kropskomikere.

Kaleidoskop, København
KUNSTEN AT DØ
Af og med Paolo Nani og Kristján Ingimarsson.
Sidste dag 13. december.

Hvordan overkommer vi at leve, når døden alligevel snart banker på. Når tilværelsen dybest set blot er en hastig tur ind på livets scene, hvor vi afleverer vores lille nummer, helst så elegant som muligt, et hurtigt buk og så ud igen. Det var det, var det alt?

Hemmeligheden ligger selvfølgelig i nummeret. Livets store nummer. Fuld af glæde og sorg, af fylde og tomhed, af forventning og angst.

Og så naturligvis i afleveringen, den kunstneriske præstation.

Elegant, overrumplende, teknisk raffineret, vittigt, charmerende, fængslende, dybt uden at virke tungt. Sådan skulle livet vel helst være.

I "Kunsten at dø" træder to klovne ind på scenen. Optræder med deres nummer. Et suverænt, legende og begavet klovnenummer. Her er Chaplin, Gøg og Gokke, gakkede gangarter og skyggeboksning, så lydkulissen smasker af slag, eller tungen bides midt over af lutter forskrækkelse. Det er krig og snert af døden, men det er også bare klovneleg. Vi er med dem i garderoben, hvor de jonglerer med bestik og mad, klæder om og optræder. Vi ser dem modtage bifald, både foran og bagved tæppet, livet er dejligt, nummeret en succes.

Lunger med skygger

Men så ankommer en kuvert. Et røntgenbillede af et par lunger fulde af skygger. Hvordan skal klovnen dog kunne le på scenen, når han må græde i kulissen? Når hele verden er styrtet i grus for et menneske, mens livet omkring ham bare går videre. Hvordan kan livet dog være det bekendt?

Det er her, at den lille forestilling griber os om hjertet med sin sarte, poetiske humor. Morsomt og sørgmodigt på samme tid. Når dødens klovneengel kommer baskende ind med to forkølede strudsfjer og ikke kan finde ud af noget som helst, eller når den kiksede dødsdjævel forsøger det ældgamle nummer med manden og bananskrællen for at gøre en fangst. Eller når angsten for den sidste fremkaldelse banker på. Det er en stor, morsom og rørende lille forestilling, de to mega-talentfulde kropskomikere, italienske Paolo Nani og islandske Kristján Ingimarsson, her har begået. Vi overrumples konstant af deres ekstremt præcise numre, vi griner, og vi er stille, når livet pludselig bliver alvor.

De kan rejse over hele verden med denne nonverbale forestilling. Den er også værd at rejse efter. Lige nu er den i København.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.
Annonce
Annonce
Kultur

Helgenkåring: Stauning og kaos

Partisoldaten Dan Jørgensen skuer tilbage mod sit partis berømte formand og vil genskabe et lykkeligt Danmark. Men landsfaderen havde fortjent en bedre forvalter af sin arv.

New York City Ballet tog os med i ballettens maskinrum

To himmelmundfulde og et stykke med flødeskum fra dåse blev serveret, da et af verdens bedste balletkompagnier gæstede Tivoli i anledning af havens 175-års fødselsdag og fremviste Balanchines spændvidde som koreograf.
Annonce
Teater

Hegn for dig og hegn for mig!

Dragsholmrevyen er altid noget for sig selv. På den gode måde, forstås. Især i år, hvor revyen har fundet en drillende og charmerende facon.
Annonce
På den anden side

Kommentar: Drengene i grotten siger noget om en journalistisk krise

Palle Weis
Historien om drengene i grotten havde alt, og heldigvis kom de alle ud i live, men mediedækningen afslører også en tilgang, hvor føleri er det styrende princip.
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her