Annonce
Teater

Kaleidoskop: KUNSTEN AT DØ

"Kunsten at dø" er en morsom og rørende forestilling med to yderst talentfulde kropskomikere.

Kaleidoskop, København
KUNSTEN AT DØ
Af og med Paolo Nani og Kristján Ingimarsson.
Sidste dag 13. december.

Hvordan overkommer vi at leve, når døden alligevel snart banker på. Når tilværelsen dybest set blot er en hastig tur ind på livets scene, hvor vi afleverer vores lille nummer, helst så elegant som muligt, et hurtigt buk og så ud igen. Det var det, var det alt?

Hemmeligheden ligger selvfølgelig i nummeret. Livets store nummer. Fuld af glæde og sorg, af fylde og tomhed, af forventning og angst.

Og så naturligvis i afleveringen, den kunstneriske præstation.

Elegant, overrumplende, teknisk raffineret, vittigt, charmerende, fængslende, dybt uden at virke tungt. Sådan skulle livet vel helst være.

I "Kunsten at dø" træder to klovne ind på scenen. Optræder med deres nummer. Et suverænt, legende og begavet klovnenummer. Her er Chaplin, Gøg og Gokke, gakkede gangarter og skyggeboksning, så lydkulissen smasker af slag, eller tungen bides midt over af lutter forskrækkelse. Det er krig og snert af døden, men det er også bare klovneleg. Vi er med dem i garderoben, hvor de jonglerer med bestik og mad, klæder om og optræder. Vi ser dem modtage bifald, både foran og bagved tæppet, livet er dejligt, nummeret en succes.

Lunger med skygger

Men så ankommer en kuvert. Et røntgenbillede af et par lunger fulde af skygger. Hvordan skal klovnen dog kunne le på scenen, når han må græde i kulissen? Når hele verden er styrtet i grus for et menneske, mens livet omkring ham bare går videre. Hvordan kan livet dog være det bekendt?

Det er her, at den lille forestilling griber os om hjertet med sin sarte, poetiske humor. Morsomt og sørgmodigt på samme tid. Når dødens klovneengel kommer baskende ind med to forkølede strudsfjer og ikke kan finde ud af noget som helst, eller når den kiksede dødsdjævel forsøger det ældgamle nummer med manden og bananskrællen for at gøre en fangst. Eller når angsten for den sidste fremkaldelse banker på. Det er en stor, morsom og rørende lille forestilling, de to mega-talentfulde kropskomikere, italienske Paolo Nani og islandske Kristján Ingimarsson, her har begået. Vi overrumples konstant af deres ekstremt præcise numre, vi griner, og vi er stille, når livet pludselig bliver alvor.

De kan rejse over hele verden med denne nonverbale forestilling. Den er også værd at rejse efter. Lige nu er den i København.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Ganløse Kro: GAK I GANLØSE
Sidste sommer gav Ganløse Kro et forfriskende anderledes bud på revygenren. Her fik vi med Ulla Jessen som ankerkvinde en bred, djærv og folkelig revy med sin helt egen værtshuscharme, hvor vi hyggede os gemytligt i den lune krostue sammen med skuespillerne oppe på scenen.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kultur

Bogstavmaleren i Paris

85 år mandag: Den autodidakte kunster Poul Pedersens arbejde med alfabetet har resulteret i udbredt hæder - og givet ham tilnavnet "Bogstavmaleren".
Annonce
Teater
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her