Den Anden Opera: VED SIDEN AF

Det er nu ti år siden Michael Ramløse første gang fik opført sin "Ved siden af" på Baggårdsteatret. Han er ansvarlig for såvel tekst som musik, og hans opus har været i hænderne på syngende skuespillere og nu også - med Den Anden Opera som arrangør - "rigtige" operasangere.

Den Anden Opera: VED SIDEN AF

Iscenesat af Ina-Miriam Rosenbaum

Spilles indtil 29. november

Ikke et ondt ord om dem. Tove Hyldgaard og Jørgen Ole Børch er præcis så søde, som de skal være, i Ina-Miriam Rosenbaums letflydende iscenesættelse og med Bo Lundby Jægers enmandsorkester. De kan jo ikke gøre for, at Ramløse ikke har sigtet højere med sin sukrede historie og sin banale musik.

Derimod kan man nok spekulere på, om Den Anden Operas chef, komponisten Jonas Forssell, overhovedet kan tages højtideligt, når han proklamerer dette som "de første skridt mod en større indsats for at styrke kendskabet til og interessen for opera og for ny musik blandt børn og unge" og oven i købet præciserer, at "børn skal tages seriøst som en selvstændig publikumsgruppe for ny musik".

Der er nemlig meget lidt nyt i det, man her har bragt på scenen. Den Anden Opera har desværre trådt alvorligt ved siden af i forhold til sine proklamerede mål. Ærgerligt nok. For de er vigtige, så det vil noget, i en tid, hvor folkeskolen i den grad har opgivet kampen mod musikindustrien.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen