Teater

Seks teatre går sammen om satirisk forestilling

Satirisk forestilling fokuserer på vores forhold til svenskerne og omvendt.

Den satiriske forestilling "Surstrømning" markerer starten på et unikt samarbejde mellem seks danske teaterscener. PR-foto

Fra maj til september kan forestillingen "Surstrømning" opleves over det meste af landet, og der er ikke tale om en turnéforestilling, men et tæt samarbejde mellem intet mindre end seks danske teatre om den samme forestilling.

"Surstrøming" handler om danskerne og deres generelle syn på sig selv og vores svenske naboer.

Emnet behandles med et stærkt stænk af satire, og forstillingen stiller blandt andet spørgsmålet:  »Hvad sker der, når det er os danskere, der pludselig er ramt af naturkatastrofer, strikse asylregler og strenge integrationskrav?«

De seks teatre, der er gået sammen om forestillingen, er Vendsyssel Teater, Teater Nordkraft, Randers Egnsteater, Team Teatret, Teatret Svalegangen og Folketeatret.

"Surstrømning" har premiere på Vendsyssel Teater den 16. maj, og herfra siger direktør Lars Sennels blandt andet:

»I fællesskab har vi mulighed for at tilbyde publikum noget nyt og uventet. Med samarbejdet baner vi vejen for, at vi i fællesskab skaber mere kultur for de samme penge. Og så er der en hel masse læring i projektet, når vi er seks kunstinstitutioner, som deler erfaringer og metoder.«

Forestillingen, der er skrevet af svenskerne Gertrud Larsson og Åsa Asptjärn, er instrueret af Kasper Sejersen, scenografien står Laura Rasmussen for og på scenen ses Signe Barfoed, Hans Holtegaard, Lisbeth Knopper, Morten B. Koch, Anders Brink Madsen, Camilla Gjelstrup og Holger Østergaard.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Det Danske Teater: DET BLIR IKKE MED MIG SOM OFELIA
Det Danske Teater fejrer sine 40 sæsoner med en herlig forestilling. 40 sæsoner har Det Danske Teater ikke blot holdt ud, men også holdt teaterfanen højt med hundredvis af forestillinger, spillet over det ganske land. Nogle sæsoner højere end andre, naturligvis.
Det Kongelige Teater: BARBEREN I SEVILLA
Først måtte anmelderne ikke af hensyn til en af hovedrollesangerne. Så kunne en anden af sangerne ikke. Men efter tre forgæves forsøg blev alle klar til, at der kunne skrives om Kasper Bech Holtens og John Laursens nyiscenesættelse af "Barberen i Sevilla".
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Teater
Annonce
På den anden side
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her