Irons som britisk statsmand

Karakterskuespilleren Jeremy Irons kan i London opleves som den britiske premierminister Harold Macmillan i nyt stykke.

Artiklens øverste billede
Jeremy Irons spiller Harold Macmillan i nyt stykke på National Theatre i London. Arkivfotos

Howard Brenton har skrevet det. Howard Davies har instrueret. Og i hovedrollen ses den britiske karakterskuespiller Jeremy Irons .

Det handler om "Never So Good", der skildrer den britiske premierminister Harold Macmillan . Titlen er hentet fra et berømt Macmillan-citat: most of our people have never had it so good.

"Chancen for at arbejde sammen med dem begge på National Theater og portrættere en af vores største politikere, Harold Macmillan, for mig til at føle, at jeg aldrig har haft det så godt", siger en begejstret Jeremy Irons, der aldrig tidligere har spillet på National Theatre.

Macmillan var konservativ premierminister fra 1957 til 1963 og huskes blandt andet for i 1962 at afskedige adskillige regeringsmedlemmer i det, der senere omtales som de lange knives nat. Han huskes også for sit arbejde for at genoprette tilliden til den britiske regering i kølvandet på sex- og spionage-skandalen, der havde politikeren John Profumo i hovedrollen.

På National Theatres plakt for 2008 står også "Oedipus" med franske Juliette Binoche på rollelisten. Hun skal spille overfor Ralph Fiennes.

Vanessa Redgrave har hovedrollen i "The Year Of Magical Thinking", der havde premiere på Broadway i New York.

"2008 vil blive det mest ambitiøse år vi har oplevet siden jeg blev direktør", siger Nicholas Hytner , der tiltrådte som leder af National Theatre i 2003.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen