Arc Dance Company, London: HAMLET

"Hamlet" som ballet - herhjemme forsøgte Peter Schaufuss sig med Den Kgl. Ballet på Kronborg i 1996. Resultatet var ikke specielt heldigt.

Arc Dance Company, London:

HAMLET

Koreografi: Kim Brandstrup

Musik: Ian Dearden

Scenografi: Craig Givens

Opføres på Kronborg 16.-19. august

London

I disse uger gentager koreografen Kim Brandstrup, bosat i London, så forsøget med sit engelske kompagni. Forestillingen, som kan ses på Kronborg til august, er langt mere vellykket og interessant.

Kim Brandstrup fortæller Shakespeares historie på blot 80 minutter i et enkelt, billedmættet og hidsigt pulserende sprog, ofte mere bevægelsesteater end traditionel ballet eller moderne dans. Det meste af tiden formår Brandstrup at forme koreografien, så den næsten bliver som replikker, omsat til bevægelse.

Brusende kjoler

Det betyder, at vi meget klart forstår dramaet og personernes følelser, når de klynger sig til hinanden, mens hoveder hugger op og ned i intrigant rænkesmederi, eller når kvindekroppe i brusende kjoler suser gennem luften i høje løft og kast til Ian Deardens nærmest spændingsladede og filmagtige musik.

Her blandes elektronisk slagtøj med strengeknips, så resultatet er dyster og skæbnesvanger musik, som sammen med en dunkel, skyggefuld lyssætning fremkalder en effektfuld og stemningsfuld ramme om de 11 dygtige dansere. Med sit rene sceniske udtryk - en hvid mur og tre stenbænke - vil forestillingen derfor ubetinget klæde Kronborgs gård en lun sommeraften i august.

henrik.lyding@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen