Odense Teater: CYRANO DE BERGERAC

"Cyrano de Bergerac" har alt fra folkekomedie til store følelser, og den vil garanteret samle et stort publikum. Sebastians musik til musicalen efter Edmond Rostands successkuespil fra 1897 er lind og behagelig for alle ører.

Odense Teater:

CYRANO DE BERGERAC

Musik: Sebastian

Instruktion og bearbejdelse: Kasper Wilton

Spilles til 19. juni

Kasper Wiltons kærlighed til "Cyrano de Bergerac" skinner igennem hans iscenesættelse. Han tør stå ved de store følelser og har strammet musicalen endnu engang og fremhævet ordene og dialogerne mellem sangene, og de har som bekendt større vægt end langt de fleste andre i genren.

Wilton har også forstået at håndtere massescenerne, og her er det en oplagt gevinst med et dusin korsangere og spillere fra Det Danske Musical Akademi i Fredericia, som skaber meningsfyldt liv ud i krogene.

Rostand skrev en såkaldt heltekomedie, og de morsomme islæt er ikke glemt her, men det er det menneskelige drama om kærlighedens væsen, der trænger sig på. På dette punkt har Sebastians musik dog vanskeligt ved at gå i dybden.

Cyrano (Anders Gjellerup Koch) elsker Roxane (Nicoline Møller), men hun forelsker sig i den unge Christian (Mikkel Bay Mortensen) og beder om Cyranos hjælp. Cyrano er en enspænder, som på grund af sin store næse og grimhed går i stå over for kvinderne og i særdeleshed Roxane. Cyrano låner sine talegaver og digteriske evner ud til den fantasiløse Christian, og sådan erobrer Cyranos sjæl og Christians krop sammen Roxane.

Cyrano sniger sig hver nat gennem de fjendtlige belejringstropper - et af Poul Fly Plejstrups gode scenebilleder - for at aflevere et brev til Roxane i Christians navn. Hun fortæller Christian, at hun nu elsker hans sjæl, og han forstår, at hun elsker Cyrano uden at vide det. Christian lader sig skyde af fjenden, men Roxane erfarer først i Cyranos dødsstud 15 år senere, at han skrev brevene.

Med Tsunetomo Yamatotos ord: "Den kærlighed, som bliver åbenbaret for den elskede, når man endnu lever, er ikke dyb. At dø med den hemmeligholdte kærlighed er den højeste form for den."

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen