Vinterrevyen Smil (Røde Kro Teater, København)

Røde Kro Teaters vinterrevy 2008 er den hidtil bedste.

Artiklens øverste billede
Rasmus Krogsgaard, Margrethe Koytu, Sara Qvist og Max Hansen udgør revyholdet. PR-foto.

Røde Kro Teater, Amager:

VINTERREVYEN SMIL

Iscenesættelse: Jan Hertz

Kapelmester: Mickey Pless.

Til 29. marts.

Gode grin kan man ikke få nok af. I mange år havde Amager Scenen vinterrevy på plakaten. Røde Kro Teater har fortsat traditionen. I år med langt større held end tidligere. Med Carl-Erik Sørensen som uopslidelig tekstforfatter og Jan Hertz som tempofyldt instruktør får vi to underholdende timer i skægt selskab.

Margrethe Koytu som Lulu Ziegler med chiffon i metermål synger om ”Den sidste ryger i Europa”, og Max Hansen giver den fuld skrue med julefrokost på internettet – godt genbrug fra en tidligere Liva-julecabaret – lige som de to unge talenter, Rasmus Krogsgaard og Sara Qvist, folder sig charmerende og velsyngende ud i et Nykøbing F-nummer fra 2005 som to gør det selv-mennesker, der elsker at renovere deres hjem: ”Det er utroligt, hvad man kan med en rystepudser!”, synger de henført.

Hjemmehjælp og schlagere

Andre emner er de ældre kamp med og mod hjemmehjælpen, de offentligt ansattes kvaler, et potpourri af danske schlagere tilsat SM-lir, Rasmus Krogsgaard som en så storsmilende statsminister, at han har fået en fibersprængning i kinden, og endelig et opstrammet og skarpere gensyn med sommerens bedste Græsted-revy-sketch, ”Vind eller forsvind”, hvor to indvandrere kæmper om et statsborgerskab i en quiz om absurde danskkundskaber.

De fire medvirkende – to garvede og to unge – klæder hinanden, der er fart over feltet, masser af gode melodier, ingen decideret dårlige numre, og et par, der er i særklasse.

Dem står Margrethe Koytu for. Først som en uendelig forknyt kone, der kæmper med sin frakke, tabte knapper og en pose lakridser, der ikke kan lukkes op. Ingen replikker, kun kropskomik og minespil. Koytus udstråling af skrap madamme og nummerets krav om forfjamskethed går her op i en højere komisk enhed. Og endelig, lige inden finalen, en tour de force som hjemvendt og lettere derangeret Spaniens-dansker, der kaster et kritisk blik på det gamle fædreland og sig selv. Endnu en suveræn Carl-Erik Sørensen-tekst for fuld rim-skrue.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen