Cafe Liva: OM LIDT SI'R VI FARVEL

Cafe Liva

OM LIDT SI'R VI FARVEL

Sangtekster: Jesper Jensen

Forbindende tekster: Jacob Morild

Musik: Nicolai Engstrøm.

Sidste dag 27. april.
Det evige parforhold. Som sjældent er så evigt endda. Om denne kendte og elskede kombination af mand og kvinde - med alle de glæder og problemer det kan give - handler Jesper Jensens 18 sange, sjovt forbundet af Jacob Morilds små tekster. Der stort set allesammen tager afsæt i en af den moderne tidsalders forbandede velsignelser, telefonsvareren.

En aften i byen

Det er her, vennerne inviterer til en aften i byen, og konen fortæller, at hun elsker ham, men også at den tidligere kæreste melder sin fortsatte eksistens.

Med et melankolsk-musikalsk farvel som indramning af den lille forestilling gennemspiller Jacob Morild en klassisk, nærmest banal kærlighedshistorie fra de indledende forsigtige tilnærmelser og risikoen ved at være den, der erklærer sig først, over parforholdets tynde is til det første barns mirakel, for at ende med sidespringets sødme - og mulige pris. Undervejs er vi med, såvel når alenefreden sænker sig en sjælden gang, som når vennerne lokker med scoretur i byen.

Vemodig tone

Gennemgående er Jesper Jensens tekster og Nicolai Engstrøms akustiske melodier stemt i en lidt vemodig grundtone - det er modne, bløde viser og toner i et enkelt og ligefremt hverdagssprog snarere end rappe revynumre - hvilket er en udfordring, både til det publikum, der nok mest kender Liva som et grine højt-sted, og til Jacob Morild, der her får udviklet og nuanceret sit uomtvistelige revy-talent.

Det klarer han i flot stil - få yngre skuespillere kan som han aflevere en vise med så mange små fine pointer i frasering og mimik - og så klæder denne mere afdæmpede stil ham i øvrigt glimrende.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen