Kaleidoskop, København: KRIG

Livsstil og parforhold sættes under kærlig lup i denne skarpe og begavede mini-revy.

Kaleidoskop, København

KRIG

Iscenesættelse: Kamilla Wargo Brekling

Scenografi: Helle Damgaard

Sidste dag 12. juni

Krigen er af den hverdagsagtige art. Den dagligdags i parforholdet. Nærkampen når kønnenes forskelligheder tørner sammen. Når kvinderne føler, tænker og taler, mens mændene bare håber på lidt respekt og lidt fred.

Når hun fabulerer om at nyindrette hjemmet endnu en gang, så det kan fuldkommengøre hendes drømme og kvindelige behov for delikat redebygning, mens han kun længes efter at kunne luske ned i den rodede kælder og se lidt fodbold.

I et stort hvidt rum sidder de, fire mennesker, og fortæller os om deres problemer og længsler. Om begæret og sanseligheden, men også om stagnationen i kærlighedslivet, når hverdagen har meldt sig, om det perfekte liv og det fuldkomne parforhold i det lille hus på landet, hvor alt er idyl, legende børn, og solen bare går ned over søen.

Eller drømmen om at realisere sig selv ved at rejse væk - at rejse er som bekendt at leve - jo længere væk, jo bedre må det være. Så af sted til Himalaya med rygsækken fuld af Ib Michael, Troels Kløvedal og alle de andre rigtige meninger.

Det er med denne forestilling, som var en hel stak ugeblade og livsstilsmagasiner blevet levende og derpå sendt gennem en sarkastisk og vildt underholdende centrifuge. Som var vi på hemmelig beluring i et mylder af danske hjem, hvor det ægteskabelige skænderis anatomi blotlægges i alle sine pinlige detaljer, illustrativt og særdeles morsomt.

Fire stemmer fletter sig sammen, mens det bliver tydeligt, at mænd og kvinder ikke nødvendigvis har den samme opfattelse af den samme begivenhed.

Med eftertryk

Hele tiden prøver de hver for sig at overbevise hinanden og os om, at det er dem, der har ret. Så der er godt med eftertryk i denne forestilling.

Komiske eftertryk, mens de spræller med arme og ben, skændes, elsker og fortvivlet prøver at forstå sig selv og hinanden.

I salen er vi enige. Sammen og hver for sig. Der bliver grinet godt igennem i fællesskab, men så sandelig også kønnene hver for sig, når genkendelsens frydefulde gys melder sig i dette mylder af små situationer fra hverdagen og virkeligheden.

Forestillingen er improviseret frem af instruktøren Kamilla Wargo Brekling og de medvirkende, Ditte Hansen, Lisbeth Wulff, Peter Oliver Hansen og Christian Damsgaard. Det er formidabelt gjort.

De fire skuespillere kan kunsten med krop, mimik og stemme at udstille vores privatliv i hver en pinligt afslørende og vidunderligt morsomme detalje. Lige fra fascinationen af faste balder og god sex til måden vi taler til og om hinanden på.

Så snup lige kæresten under armen og kom af sted til byens suverænt sjoveste og mest livgivende teaterforestilling.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen