"Danmark er klar til musikalsk selvsabotage”

Årets danske Eurovision-bidrag får ikke mange pæne ord med på vejen af de internationale journalister.

Artiklens øverste billede
Selvom den danske 21-årige sanger har skruet charmen på i dagene op til den store finale, er det langt fra kun positiv omtale, han får med på vejen af de udenlandske journalister.

”For at bevise at det danske Eurovision-værtsskab har været spild af tid og ressourcer, har folk i Danmark valgt at melde sig ud af årets konkurrence ved at sende den værste støj, du nogensinde har hørt.”

Sådan skriver den engelske avis The Guardians musikanmelder, Stuart Heritage, om Basim og hans finalesang ”Cliche Love Song”.

For selvom den danske 21-årige sanger har skruet charmen på i dagene op til den store finale, er det langt fra kun positiv omtale, han får med på vejen af de udenlandske journalister.

Som besat af Scatman Johns spøgelse

Bl.a. fortsætter The Guardians Stuart Heritage tilsviningen af det danske finalehåb, som han beskriver som værende en dansk ”musikalsk selvsabotage”:

”Værre endnu er det en støj, der synes, den er meget klogere, end den faktisk er. Jeg ville beskrive det som Bruno Mars, der bliver besat af Scatman Johns spøgelse, men det vil jeg ikke gøre alligevel, fordi det får det til at lyde meget mere spændende, end det faktisk er,” skriver han.

På ét punkt kan Stuart Heritage og Basim dog enes. Nemlig i forhold til spørgsmålet om favoritten til aftenens finale, hvor de begge tror på vores svenske naboer. Her stiller sangerinden Sanna Nielsen op med balladen ”Undo”.

Sang tyvstjålet?

Men på trods af at Basim er vild med Sanna Nielsen, er svenskerne langt fra ligeså vilde med ham og hans ”Cliche Love Song”

”Jeg plejer ikke at skrige ”PLAGIAT”, for antallet af behagelige akkorder i verden er trods alt begrænset. Men dette er virkelig skamløst stjålet fra The Real Things sjæler ”You to me are everything” fra 1976. Desuden ønsker Basim naturligvis at være en dansk Bruno Mars, og det er måske ikke præcis, hvad verden har brug for,” skriver journalist Hanna Fahl fra Dagens Nyheter.

Hun tipper dog alligevel den danske sang til at ende på en 9. plads.

Klichéfyldt kliché

Heller ikke Jyllands-Postens musikredaktør, Peter Schollert, har Basim på sin favoritliste.

”Titlen siger jo alt. Det er en sang præget af klichéer. Den glade stemning, vrøvleriet og den pænt polerede fortælling. Og så er der indlagt et fællessangmoment. Mon ikke det går godt, selv om det originale er svært at få øje på?” skriver han.

Også på Wiwi Bloggs, en uafhængig hjemmeside helliget helt til Eurovision, tvivler man på, at Basim og ”Cliche Love Song” sikrer Danmark sejren for andet år i træk. Mens læserne placerer Basim helt nede på en 19. plads, er hjemmesidens egen jury lidt venligere stemt og satser på en 15. plads til den 21-årige sanger.

”Basim, der blev berømmet på dansk X-Factor, synger om at forelske sig i en lesbisk. Sangen er fyldt med humor og masser af dansere. Klimaks er ren kitsch. Forud for det sidste vers udfolder et massiv banner sig bestående af et hjerte med ordet KÆRLIGHED indeni. Det er den perfekte kliché at afslutte en sang om klichéer.”

Hos bookmakerne ligger Basim og ”Cliche Love Song” nummer otte på favoritlisten.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.