Kendt sanger renset i habilitetssag

Jens Unmack skulle ikke have været uden for døren, da kunstfonden gav penge til kolleger.

Sanger og musiker Jens Unmack gjorde det rigtige, da han valgte at blive i lokalet, mens Statens Kunstfond uddelte legater til kollegerne Nikolaj Nørlund og Carl Emil Petersen

Det meddeler Kulturstyrelsen.

- På baggrund af, hvad Jens Unmack har oplyst om sine relationer til de to kunstnere, er det Kulturstyrelsens vurdering, at det var korrekt, at Jens Unmack ikke har erklæret sig inhabil i forbindelse med behandlingen af ansøgningerne.

En pæl gennem kritikken

Sådan skriver styrelsen, som dermed hamrer en pæl igennem den kritik, der den seneste tid har været fremført af Unmack, som er kendt fra bandet Love Shop, for hans rolle i tildelingen af statsfinansierede legater til de to sangskrivere.

De fik begge legater i kunstfondens forårsuddeling, hvor Unmack som medlem af Tonekunstudvalget for Rytmisk Musik har været med til at fordele de statslige støttekroner.

Nikolaj Nørlund modtog et arbejdslegat på 80.000 kroner, mens Carl Emil Petersen kan se frem til 285.000 støttekroner om året i de næste tre år.

Inhabil?

I den forbindelse er der blevet stillet spørgsmålstegn ved Unmacks habilitet, da hans tre soloalbum alle er produceret af Nikolaj Nørlund, der også ejer pladeselskabet Auditorium, som har udsendt udgivelserne.

Senest udsendte Auditorium i 2011 en opsamlingsplade med Unmack.

Forbindelsen til Carl Emil Petersen er knapt så håndfast, men kritikere har påpeget, at Unmack flere gange har rost den unge sanger fra bandet Ulige Numre, der ligeledes er tilknyttet Auditorium.

Mange relationer

Disse forhold gør dog ikke, at man kan tale om inhabilitet, konkluderer Kulturstyrelsen.

- Medlemmerne er selv udøvende og skabende kunstnere og har gennem deres kunstneriske virke ofte haft arbejdsrelationer til mange af ansøgerne.

- Det diskvalificerer dem ikke fra at deltage i beslutninger om, hvem der skal have støtte, skriver styrelsen.

Den understreger dog, at medlemmerne skal erklære sig inhabile, hvis de har "økonomiske interesser, aktuelle nære samarbejdsrelationer, nære venskaber eller familiære relationer i forhold til ansøgerne".

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen