Jackson sammenlignes med tragiske stjerner

Fans verden over sørger i dag over Michael Jackson, og hans venner i Hollywood og andre steder siger, at de er knust over nyheden om hans død.

Artiklens øverste billede
Michael Jackson og Liz Taylor - nære venner. Foto: AP

Madonna sagde i sin første reaktion, at hun ikke kunne holde op med at græde, mens Elizabeth Taylor, der var en af sangerens nærmeste venner, er for chokeret til at kommentere poplegendens død. Mange sammenlignede i deres mindeord poplegenden med andre tragiske stjerner som Elvis Presley, Marilyn Monroe og James Dean.

Fanklubber verden over fra Paris til Beijing har planlagt deres egne ritualer og ceremonier for at mindes superstjernen. Ved Glastonbury popfestivalen i Storbritannien dansede mange tusinde til Jacksons sange.

I Los Angeles er en stor folkemængde samlet uden for hospitalet, hvor Jackson blev erklæret død efter et hjerteanfald.

En af de største

Madonna kaldte Jackson "en af de største" i den moderne musik.

- Jeg kan ikke holde op med at græde. Jeg har altid beundret Michael Jackson. Verden har mistet en af de helt store, men hans musik vil leve for evigt, sagde hun.

- Jeg har mistet min lillebror i dag, og med ham er en del af min sjæl væk, sagde Quincy Jones, der har produceret nogle af Michael Jacksons mest succesfulde plader.

Beatlen Paul McCartney hyldede Jackson som "en stærkt talentfuld drengemand med en mild sjæl".

Bedrøvet og forvirret

Stjernens første hustru, Lisa Marie Presley, datter af Elvis Presley, udtalte: "Jeg er så bedrøvet og så forvirret med alle mulige forskellige følelser. Det gør mig så frygteligt ondt for hans børn, som betød alt for ham, og for hans familie."

Filminstruktøren Steven Spielberg sagde, at "ligesom der aldrig bliver en anden Fred Astaire eller Chuck Berry eller Elvis Presley, så vil der aldrig komme nogen, der kan sammenlignes med Michael Jackson.

Californiens guvernør, Arnold Schwarzenegger, kaldte Jackson "en af de mest indflydelsesrige og ironiske figurer i musikindustrien", men han påpegede også, at der var "alvorlige spørgsmål" omkring Jacksons privatliv.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen