Musik

Sort Sol hylder afdød mesterinstruktør med særlig video

Sådan lyder plade- og koncertaktuelle Sort Sol i 2017.

Det danske orkester Sort Sol udsender i foråret deres første album i 15 år, og onsdag offentliggjorde Roskilde Festival, at de genopstandne punklegender optræder på festivalen til sommer.

Allerede nu kan man dog få et indblik i, hvordan Sort Sol-universet lyder i 2017.

Bandet med sanger Steen Jørgensen i front og produceren Randall Dunn i maskinrummet har nemlig skabt det musikalske tema til Kubrick Festival 2017, en lydcollage over to minutter, der hylder Stanley Kubrick og hans mesterværker.

Festivalen, arrangeret af ArtFREQ og Gl. Strand med støtte fra Nordea-Fonden, kører hele året med en lang række arrangementer over alt i Danmark. Tirsdag den 7. marts - på Stanley Kubricks dødsdag - går det i særlig grad løs, når 13 biografer viser et udpluk af hans film på det, der er erklæret som national Kubrick-dag.

Sort Sol er store Kubrick-fans, siger komponist og guitarist Lars Top-Galia.

»Hans kompromisløshed er meget inspirerende, og hans konstante søgen mod nye horisonter og yderpunkter i kunsten, har betydet meget for os gennem årerne. Jeg vil gå så langt som til at sige, at hans film flere gange har ændret mit liv,« siger Lars Top-Galia.

Steen Jørgensen har en tilsvarende relation:

»Jeg har set alle hans film. Så sent som sidste år lavede jeg min helt egen Kubrick-kavalkade, hvor jeg så hele striben fra den tidlige sort/hvide begyndelse, over min favorit "2001: A Space Odyssey", frem til hans rekviem med "Eyes Wide Shut". Jeg fik endnu engang bekræftet, at hans indflydelse er uden sidestykke.«

Kubrick Festival 2017 kulminerer med en stor udstilling i september på Gl. Strand, men inden da skal initiativet have gavnet bl.a. landets gymnasieelever, da Kubrick som en del af festivalen bliver taget ind i undervisningen.

Festivalens program byder ud over filmvisninger også på koncerter og andre arrangementer. Et overblik kan fås på www.kubrick2017.dk.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her