Annonce
Musik

Ministerium blåstempler millionstøtte til Eurovision

Københavns Kommune og Region Hovedstaden dækkede minus på 77 millioner kroner. Det var okay, lyder afgørelsen.

Østrigs Conchita Wurst med "Rise like a Phoenix" vandt. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Det er blevet kaldt noget værre rod og en skandale.

Men ulovligt er det ikke, at skatteyderne i København og Region Hovedstaden er endt med at dække et underskud på mere end 77 millioner kroner fra det europæiske Eurovision, der blev holdt i København i 2014.

Det konkluderer Social- og Indenrigsministeriet, der er tilsynsmyndighed for kommunerne.

De 77 millioner gik til at dække et underskud i et projektselskab, som turismeorganisationen Wonderful Copenhagen havde oprettet til lejligheden.

Budgettet for det selskab var 34,6 millioner kroner. Men regningen endte på 112 millioner kroner.

Og det var altså i overensstemmelse med reglerne, at kommunen og regionen samlede den regning op.

Støtten, der beløb sig til 23,2 millioner fra Københavns Kommune og 60,7 millioner fra Region Hovedstaden, er heller ikke i strid med EU's statsstøtteregler, er vurderingen.

Ministeriet hæfter sig ved, at både kommunen og regionen havde en interesse i begivenheden. Den måtte nemlig forventes at føre turistindtægter og den slags med sig.

- Det antages, at der er rum for et betydeligt skøn ved vurderingen af, om en given disposition er økonomisk forsvarlig, skriver ministeriet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her