Annonce
Musik

Revisorer: Ringe overblik bag underskud ved Eurovision

Ineffektiv styring og dårlig organisering lå bag rod i budgettet ved Eurovision Song Contest, lyder kritik.

Ineffektiv styring var bare en af årsagerne til, at økonomien skred i forbindelse med afholdelsen af Eurovision i København i 2014. Foto: Stine Bidstrup

For dårlig organisering, ineffektiv styring og manglende fokus på budgettet var årsagen til, at arrangørerne af Eurovision Song Contest ikke havde overblik over økonomistyringen i forbindelse med afviklingen af det internationale melodi grand prix i København i 2014.

Sådan lyder kritikken fra Statsrevisorerne oven på en gennemgang af overskridelsen af budgettet på 57,9 millioner kroner.

- Der var for mange kokke, der fordærvede maden, sagde Peder Larsen (SF), formanden for statsrevisorerne, da han på et pressemøde onsdag fremlagde kritikken.

Følgende forhold medvirkede ifølge revisorerne til, at budgettet skred:

Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Refshaleøens Ejendomsselskab A/S (værtsbyparterne) havde ikke tilstrækkeligt fokus på budgettet.

Forklaringen er blandt andet, at parterne havde mere fokus på at afvikle den store begivenhed end på budgettet.

Statsrevisorerne konkluderer, at værtsbyparterne ikke sikrede et tilstrækkeligt gennemarbejdet budget set i lyset af, hvor risikofyldt hele arrangementet var.

- Det usikre budgetgrundlag er en hovedårsag til budgetoverskridelsen, lyder det fra statsrevisorerne.

Derudover var en væsentlig årsag til overskridelsen af budgettet manglende erfaring samt ineffektivitet hos det anpartsselskab, Projektselskabet, der var involveret i at styre projektet.

- Selskabet havde ikke professionel erfaring med byggestyring, risikostyring og projekt- og økonomistyring, men blev tillagt det fulde ansvar for opgaveløsningen og bar den fulde økonomiske risiko, lyder kritikken.

Endelig havde alle involverede parter organiseret samarbejdet på en måde, der medvirkende til markante uenigheder og stridigheder samt "fokus på egeninteresser på bekostning af projektets økonomi og fremdrift".

Uenighederne blomstrede ifølge statsrevisorerne især mellem Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Refshaleøens Ejendomsselskab A/S.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Kommentar: Undskyld, vi er Tyskland
Med nød og næppe undgik Tyskland at blive nr. sjok ved tredje melodigrandprix i træk. Hvad er der dog galt?
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her