Oscar-vindende sangskriver fundet død på Manhattan

En 73-årig prisvindende amerikansk komponist var anklaget for 11 sexovergreb før sin død.

Artiklens øverste billede

Manden, som komponerede det opmuntrende pophit ”You Light Up My Life”, fik efter alt at dømme nok af livet.

Den Oscar-vindende 73-årige sangskriver Joseph Brooks blev i aftes fundet død i sin Manhattan-lejlighed i New York, skriver CNN.

Til tops på hitlisterne

Ifølge politiet i New York er der ingen tegn på forbrydelse. Meget taler i stedet for et selvmord. Måske som følge af en række anklager om seksuelle overfald og voldtægter, som havde bragt sangskriveren i politiets søgelys.

Med netop ”You Light Up My Life” vandt Joseph Brooks i 1977 en Oscar-statuette, en Golden Globe-pris samt en Grammy Award for bedste filmmusik det pågældende år.

Popsangen strøg samtidig til tops på Billboards hitliste samme år og blev dér i tre uger i træk i en udgave med skuespilleren Debby Boone ved mikrofonen.

Han lavede endvidere musik til flere musicals som eksempelvis Metropolis i 80’erne og In My Life i 2005.

For få år siden bevægede han sig imidlertid ud på en kriminel løbebane, da han lokkede kvinder til sin lejlighed til iscenesatte auditions til opdigtede filmroller.

Stribevis af voldtægtsanklager

I 2009 blev han tiltalt for adskillige tilfælde af voldtægter og seksuelle overgreb i forbindelse med møderne i lejligheden.

Sagerne var imidlertid ikke afsluttede eller afgjorte, da komponistens livløse krop blev fundet på en sofa i selvsamme lejlighed.

Joseph Brooks måtte inden sin død samtidig lide den tort af se sin søn blive udpeget som morder efter drabet på en kendt luksus-designer i New York i en sag, der trak overskrifter i flere amerikanske medier.

Sønnen har udsigt til 25 år bag tremmer, hvis han dømmes skyldig.

LÆS OGSÅ: Luksus-designer blev mishandlet og dræbt

SE OGSÅ: You Light Up My Life med Debby Boone

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen