"Den skøre hvide mand" udgiver cd i Østafrika

<p>Skanderborggenseren Espen Sørensen, der går under kunstnernavnet Mzungu Kichaa, skal på turné i østafrikanske byer som Nairobi, Arsusha, Dar es Salaam og Zanzibar.</p>

Artiklens øverste billede

Den 28-årige østjyske musiker Espen Sørensen håber på et gennembrud i Østafrika med en ny cd, hvor musikgenren er så afrikansk som det næsten kan blive: ”Bongo flava”. Den kan betegnes som et mix af øst-afrikanske Chacka-rytmer og Hip-hop.

Espen Sørensen alias Mzungu Kichaa er født i Skanderborg og opvokset i Tanzania. Han flyttede tilbage til Danmark for tre år siden. Han har også været en tur forbi London for at studere Ethno Musicology med speciale i østafrikansk musik. Udover musik arbejder Kichaa med udviklingsprojekter for Pilgrimm Foundation.

Swahili foretrækkes

Interessen for det østafrikanske kommer af de mange år dernede. Hans interesse for at synge på swahili udspringer ifølge Kichaa af, at hans måde at integrere sig i Tanzania var at dygtiggøre sig i sproget. Derpå kom interessen for musikken. Ifølge Kichaa er der i Tanzania stor anerkendelse i at lave musik på swahili, frem for engelsk.

"Medierne vælger musik på swahili frem for f.eks. engelsk”, siger han til kpn.dk.

Bongo Flava

Kichaa's nye cd, der bærer titlen "Tuko Pamoja" - hvilket betyder "Sammenhold" - udkommer til februar og Kichaa forventer, at cd'en klarer sig godt i Afrika og Europa, hvor pladen udkommer til april.

"Målet er også at nå det store antal østafrikanere, der bor i Europa, blandt andet Tyskland", siger han.

Med på cd'en er blandt andre den tanzanianske rapper Proffesor Jay, der er et stort navn på den østafrikanske musikscene og ifølge Kichaa kendt af alle med tilknytning til østafrika.

Hittede i 2001

I 2001 hittede Kichaa med nummeret "Mambo Ya Pwani", der blandt andet fik spilletid på det østafrikanske MTV. På grund af sin baggrund fik han tilnavnet "Den skøre hvide mand".

"Planen er at følge op på hittet, og jeg forventer, at de østafrikanske medier vil være interesserede," siger han.

Indtil videre er der blevet booket en turne, der tager Kichaa til Østafrika's største byer. Derudover skal han medvirke i et tanzaniansk talkshow, der når ud til 100 mio. seere.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen