Dansk glæde over Midem-fremstød

Arrangør Oliver Zähringer håber, at festen for dansk dansemusik kan gentages til næste år. Der var omkring 250 deltagere i musikfremstødet i Cannes.

Artiklens øverste billede

Cannes

Oliver Zähringer kom i seng klokken otte i morges.

Chefen for Big Star Records havde haft en travl aften og nat som hovedansvarlig for fremstødet for dansk dansemusik til musikmessen Midem i Cannes.

Fra omkring klokken 22 til langt ud på natten optrådte sangerne Ida Corr og Camille Jones på La Tantra/Le Loft i det centrale Cannes.

Indimellem gav dj's som Kenneth Bager og Mike Sheridan i de intime rammer lyd fra sig bag en beskeden dj-opstilling.

Afterparty

Der deltog omkring 250 gæster i fremstødet, og da det var slut, tog Oliver Zähringer til afterparty sammen med ca. 50 andre.

Sidst på eftermiddagen virkede han dog ganske frisk - og meget tilfreds med forløbet.

"Vi fik skabt en fest," konkluderede Oliver Zähringer.

Han mente, at såvel Ida Corr som Camille Jones havde gjort det overbevisende. De har i udlandet hittet med henholdsvis "Let Me Think About It" og "The Creeps", begge i versioner remikset af dj og producer Fedde Le Grand.

Stor sikkerhed

"Det var tydeligt, at de, efter at have turneret rundt i store dele af verden med deres sange, har opnået en stor sikkerhed i deres optræden," konstaterede Oliver Zähringer.

Han noterede sig også, at den unge danske dj og musiker Mike Sheridan gjorde et stort indtryk på flere, bl.a. arrangørerne af den store dansefest "Sensation", der turnerer rundt i verden - og i fjor var i København.

Det var på forhånd en målsætning, at de rigtige branchefolk deltog i Cannes-arrangementet.

Derfor var der tale om et lukket arrangement med inviterede gæster fra blandt andet pladeselskaber, foretagender, som lever af at opsnuse velegnet musik til reklamer, film og tv, og televirksomheder, der også har fokus på musik.

De rigtige folk

"Det var efter min opfattelse også de rigtige folk, som endte med at dukke op," sagde arrangøren.

Arrangementet løb ifølge Oliver Zähringer op i cirka 300.000 kr.

De penge er kommet fra bl.a. Danmarks Eksportråd og musikeksportorganisationen MXD samt de involverede kunstneres plade- og produktionsselskaber.

Fest i 2010

"Nu evaluerer vi arrangementet og ser, om vi kan gøre noget tilsvarende til næste år. Det skulle gerne ende med, at der bliver en dansk fest at se frem til ved Midem i 2010," lød ønsket fra Oliver Zähringer.

Udover at drive pladeselskabet Big Star Records, der har base i Silkeborg, står han bag Danish Dance Music Export, der har som mål at rådgive og promovere dansemusik med kunstnere af dansk oprindelse.

Big Star Records har eksisteret i en halv snes år.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen