New Yorks største pladebutik lukker

<p>Virgin Megastore på Times Square lukker til april. Forretningen giver ellers overskud.</p>

Artiklens øverste billede

Den største pladebutik i USA er snart fortid.

Virgin Megastore på Times Square, der vil være et kendt indkøbssted for danske gæster i den amerikanske storby, lukker til april. Det skriver billboard.com.

Musiksitet forklarer, at det er ejerne af såvel musikbutikken som bygningen, hvor Virginbutikken breder sig over flere etager, der vil have en mere profitabel lejer inden for.

Det har tidligere været fremme, at musikforretningen betaler 54 dollars pr. kvadratmeter. Det er småpenge i et område, hvor kvadratmeterprisen nemt når 700 dollars.

Med andre ord ser ejerne af musikbutikken det rent forretningsmæssigt som mere logisk, at lokalerne lejes ud til en langt højere pris.

Profitabel forretning

Virgin Megastore på Times Square er ellers en profitabel forretning med et overskud på omkring seks mio. dollars - og en af de mest velassorterede forretninger i storbyen, der har været ramt af flere musikbutikslukninger.

Mest opsigtsvækkende var det, da Tower Records lukkede.

Virgin Megastore vil fortsat have butikker i seks byer i USA - med butikken på Union Square i New York som den største.

Flere etager

Men hvis man har været i begge Virginbutikker i storbyen, ved man, at dén i langt højere grad minder om en traditionel musikbutik, mens forretningen på Times Square er at sammenligne med et stormagasin - med cd'er, vinylplader, bøger, T-shirts, spil, dvd'er m.m. spredt over flere etager.

Desuden er Times Square-foretningen åben til ud på de små timer.

I øvrigt sættes der i billboard.com spørgsmålstegn ved, om Virgin Megastore på Union Square har en lang fremtid for sig. Også her handler det om at kunne tjene flere penge på andre lejere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen