Fans kræver Lennon-orden frem

<p>For 40 år siden leverede John Lennon den fornemme MBE-orden tilbage til det britiske kongehus. Nu kommer det frem, at medaljen ligger i en kælder.</p>

Artiklens øverste billede
The Beatles da de fire i 1965 modtog MBE-ordenen. Lennon leverede siden sin tilbage, og nu er den fundet i en kælder. Foto: AP

I 1965 blev The Beatles-kvartetten hædret af kongehuset for deres enestående succes. Det skete med den såkaldte MBE-orden - Members of The British Empire.

Bagefter viste de fire medlemmer MBE-medaljen frem for fotograferne - og ikke mindst John Lennon havde det store smil fremme.

Afleverede den tilbage

Men fire år senere leverede John Lennon sin orden tilbage.

I et brev forklarede Lennon, at han returnerede sin orden i protest mod bl.a. landets engagement i Nigeria og landets støtte til USAs krig mod Vietnam.

Desuden leverede han den tilbage, lød beskeden i brevet, fordi hans solonummer "Cold Turkey" ikke havde succes på hitlisten......

Nu skriver den britiske avis Daily Telegraph, at Lennons medalje er blevet fundet i en kælder i St. James' Palace.

Efter sigende har MBE-ordenen ligget urørt hen i årevis i den kasse, som den oprindeligt lå i. Uden på kassen står der "John Winston Lennon".

Brev til Yoko Ono

Den britiske avis skriver, at Beatles-fan har skrevet til Yoko Ono, John Lennons enke, i bestræbelserne på at få gjort medaljen til en udstillingsgenstand.

Netop denne MBE-orden betragtes af fans og Beatles-eksperter som en hjørnesten i historien om rock- og pophistoriens største band.

En talsmand for Buckingham Palace fastslår over for avisen, at man i normale tilfælde ville returnere medaljen til den oprindelige modtager, hvis vedkommende bad om det.

Talsmanden understreger også, at man vil overveje at returnere medaljen til de nærmeste pårørende. Hvis de altså beder om det.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen