Annonce
Musik

Over en million danskere fulgte Eurovision-finalen på tv

Sidste uges klart mest sete tv-program var finalen i Eurovision, der trak 1,1 millioner danskere til skærmen.

Helt nøjagtigt blev finalen i årets udgave af Eurovision set af 1,13 millioner tv-seere på DR1. Foto: Franca Armando/Ritzau Scanpix

Mens finalisterne i det internationale melodigrandprix lørdag aften dansede og sang på scenen i Lissabon, fulgte flere end en million seere i stuerne i Danmark med i det mangfoldige sceneshow i Portugals hovedstad.

Helt nøjagtigt blev finalen i årets udgave af Eurovision set af 1,13 millioner tv-seere på DR1. Dermed blev den timelange sangkonkurrence sidste uges mest sete tv-program i Danmark.

Det viser Kantor Gallups ugentlige seerbarometer, skriver netmediet mediawatch.dk.

Rasmussen efter Eurovision-finale: Vi tog en chance

Ved finaleshowet i det internationale melodigrandprix sidste år fulgte 80.000 flere seere med - dengang var der 1,21 millioner danske Eurovision-seere.

På andenpladsen over sidste uges mest fulgte tv-programmer er den anden semifinale i Eurovision. Den blev sendt på DR1 torsdag aften og fulgt af 735.000 seere.

Her optrådte blandt andre Danmarks repræsentant i konkurrencen, Jonas Flodager Rasmussen, med nummeret "Higher Ground". Danmark var også på deltagerlisten i finalen.

Den første semifinale i Eurovision, som blev sendt tirsdag, ligger helt nede på 10.-pladsen i oversigten over de mest sete udsendelser i sidste uge.

Det var Israel og sangerinden Netta med nummeret "Toy", der løb af med sejren i finalen lørdag aften.

Israel vandt Eurovision

Bookmakerne havde ellers inden showet udråbt Cypern til storfavorit, men de senere år har bookmakerne ramt ved siden af, når de har givet deres bud på, hvem der ville ende med trofæet.

Danmarks og Jonas Flodager Rasmussen endte som nummer 9 i konkurrencen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her