Musik

Vikingesang vandt melodigrandprix

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix er fundet. Sangeren Rasmussen skal repræsentere Danmark i Eurovision.

Rasmussen, der lyder det borgerlige navn Jonas Flodager Rasmussen, var på forhånd spået en god chance af bookmakerne. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Når Eurovision i år løber af stablen, er det Rasmussen, der skal på scenen for Danmark med nummeret "Higher Ground" og prøve at sikre de rød-hvide farver en god placering.

Lørdag aften vandt han nemlig det danske melodigrandprix, og han er dermed sikret en billet til det internationale show.

Overvældet grandprixvinder: Det er surrealistisk

Rasmussen, der lyder det borgerlige navn Jonas Flodager Rasmussen, var på forhånd spået en god chance af bookmakerne.

Fakta: Værd at vide om Danmark i Eurovision

- Jeg vil gøre mit allerbedste, men mon ikke det nok skal gå, sagde han fra scenen, da sejren var afgjort.

Sangen er skrevet af de to svenske sangskrivere Niclas Arn og Karl Eurén og er inspireret af sagnet om vikingen Magnus Erlendsson. På scenen leverede Rasmussen en optræden med både vikingesejl, bølger og skumsprøjt.

Fakta: Her er de seneste 10 års grandprixvindere

I år var de 10 sange udvalgt af en såkaldt bidragsproducer fra DR. Men det var op til tv-seere og en jury bestående af fem melodigrandprixfans at bedømme, hvilke tre kunstnere der i første omgang skulle gå videre til en finale.

Her var det den kun 17-årige Anna Ritsmar, Rasmussen og den svenskfødte Albin Fredy, der vandt seernes gunst.

Dernæst stemte seerne og juryen igen mellem de tre sange, og her var det altså Rasmussen, der løb med sejren.

DR-chef spår om Eurovision-chance: Vi skiller os ud

Showet, der havde Johannes Nymark og Annette Heick som værter, blev afholdt i Gigantium i Aalborg.

Ved grandprixet optrådte den tidligere Eurovision-vinder Conchita også med sit hit "Rise Like a Phoenix", som hun vandt med tilbage i 2014.

Trofæet blev overrakt af Anja Nissen, der repræsenterede Danmark ved sidste års Eurovision i Kijev i Ukraine med nummeret "Where I Am".

BLÅ BOG: Jonas Flodager Rasmussen

Eurovision Song Contest afholdes i år i Lissabon i Portugal. Landet sikrede sig sidste år sejren, da sangeren Salvador Sobral vandt med nummeret "Amar Pelos Doi".

Finalen i Det Europæiske Melodi Grand Prix finder sted lørdag den 12. maj. I ugen op til afholdes traditionen tro to semifinaler, og her skal Danmark dyste om en af de eftertragtede finalepladser.

Sidste år måtte Anja Nissen nøjes med en 20.-plads i Eurovision-finalen, og i årene før det lykkedes det hverken for Lighthouse X eller Anti Social Media at sikre sig en plads videre fra semifinalerne.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik

Solkonge i ubåd

Indholdet besnærer hos The Minds of 99. Men musikalsk fylder én inspirationskilde lovlig meget.
Annonce
På den anden side
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her